Monessa kodissa on jouluvalmistelut jo kovassa vauhdissa ja pipareitakin on jo varmasti ehditty leipomaan. Meillä on ollut jo muutaman vuoden ajan tapana järjestää naapureiden kanssa yhteiset piparkakkutalkoot. Keräännytään kaikki yhden ison pöydän ääreen muovailemaan erinäköisiä piparkakkuja joululaulujen soidessa taustalla. Välissä pidetään pieni lounas- ja leikkitauko ja sitten koristellaan piparit, kukin oman mielensä mukaisesti.

Tänä vuonna leipurit, ikähaarukka 1,5v-40+v, jaksoivat kaikki ahertaa piparkakkutaikinan parissa yllättävän pitkään. Lopputulokseksi saatiin toinen toistaan hienompia pipareita. Naapurista löytyi myös jo aiemmin tehty helpotettu versio perinteisestä piparkakkutalosta. Ikean tauluhyllylle koottu piparkakkutalon julkisivu näytti todella hienolta ledivaloineen kaikkineen. Idea oli niin hyvä, että tuollaisen talon voisi tälläinen poropeukalokin osata valmistaa.

 

Toinen naapurista saatu vinkki liittyi pipareiden koristeluun. Tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta tehty koristelumassa kannattaa vatkata, jolloin se kovettuu nopeammin ja on muutenkin helpommin käsiteltävää. Tätä vinkkiä pitää ehdottomasti kokeilla kotonakin vielä ennen joulun pyhiä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla