Annoin miehelleni syntymäpäivälahjaksi laatuaikaa hänen elämänsä tyttöjen, eli minun ja pienen tyttäremme, kanssa. Pakettiin kuului yhden yön yöpyminen hotelli Klaus K:ssa, illallinen, aamupala, päämäärätöntä vaeltelua kaupungilla sekä kiireetöntä yhdessäoloa. Tammikuisena lauantaina veimme ensin isoveljet mummolaan ja jatkoimme sitten matkaa Helsingin keskustaan. 

Olin varannut meille juhlan kunniaksi hieman paremman huoneen. Sky balcony -huone hotellin seitsemännessä kerroksessa oli persoonallinen, viihtyisä ja siinä oli tosiaankin ripaus sitä ekstraa, joka teki tästä minilomastamme juuri oikealla tavalla erityisen. Korotettu makuuhuonealue toi tilan tuntua, sisustuksessa oli sopivasti särmää ja kaiken kruunasi koko huoneen levyinen parveke. Parvekkeelta ihailimme valkoisen pakkaslumen kauniiksi kuorruttamaa kaupunkia. 


Ennen illan pöytävarausta Klaus K:n alakerrassa sijaitsevassa ravintola Toscaninissa, meillä oli aikaa kierrellä kaupungilla. Vauva nukkui vaunuissaan ja saimme rauhassa tutkia kauppojen aletarjontaa, tehdä ikkunaostoksia ja ihailla samalle viikonlopulle sattuneen Lux Helsinki -festivaalin valotaidetta. 

Pienehkö Toscanini-ravintola oli lauantai-iltana lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä. Vaunuille ei ollut liiemmälti tilaa, mutta henkilökunta suhtautui ystävällisesti vauvaperheeseen ja rattaat sai kuljettaa pöydän viereen oikoreittiä, eli keittiön kautta. Meille oli tarjolla kolmen ruokalajin menu, jossa huomioitiin kasvissyöjän erityistoiveet. Olimme onnistuneet ajoittamaan pikkuneidin syömiset ja nukkumiset kerrankin juuri oikein, sillä hän nukahti vaunuihinsa samaan aikaan, kun tarjoilija kantoi alkupalat pöytään ja heräili juuri, kun lopettelimme jälkiruokaa. 

Huoneen kylppäristä löytyneet Malin + Goetz -sarjan ihanan tuoksuiset kylpytuotteet lisäsivät iltasuihkuun ripauksen luksusta. Meidän kylpemistä rakastava vauvamme pääsi hänkin nauttimaan lämpimästä sadesuihkusta. Huoneeseen tuotu kuohuviini jäi tällä reissulla korkkaamatta, kun pitkät yöunet puhtaissa valkeissa lakanoissa houkuttelivat enemmän. Tyttöä varten huoneessa oli matkasänky, jonne oli pedattu söpöt vaaleanpunaiset muumilakanat. 


Aamulla koko porukkaa  nukutti pitkään, mutta aamiaiselle piti tietysti ehtiä. Miksi, oi miksi hotellien aamupalat loppuvat aina turhan aikaisin? Olen aikaisemmin käynyt Klaus K:n brunssilla ja hotellin aamiainen noudatteli melko samaa linjaa. Buffasta löytyi paljon suomalaisia herkkuja, kuten haudutettua puuroa, kotimaisia juustoja ja pohjolan marjoista tehtyjä hilloja. 

Meillä oli aika täydellinen miniloma omassa kotikaupungissa. Pieni irtiotto arjesta, kotitöistä ja ruoanlaitosta sekä sukellus kolmilapsisen perheen hulinasta vaaleanpunaiseen vauvakuplaan oli  mukavaa vaihtelua. Tällä akkujen lataamisella jaksaa taas pyörittää ruuhkavuosiarkea pikkuisen paremmin.

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla