Lähdimme yhtenä sunnuntaipäivänä koko perheen voimin Seurasaareen. Alun perin tarkoituksenamme oli mennä ruokkimaan oravia. Me vanhemmat kun muistelimme, miten hauskaa hommaa se oli ollut omassa lapsuudessa. Pikainen googletus kuitenkin paljasti, että ajat ovat muuttuneet, eikä oravien ruokinta enää ole suositeltavaa. Jätimme siis pähkinät ostamatta ja hyvä niin, sillä yhtään oravaa ei retkellämme tullutkaan vastaan. Sen sijaan lintuja kyllä kohtasimme, näitä otuksia kun tuntuu olevan joka paikassa nykyään.

Oravan jäljille pääsimme sentään kuvainnollisesti, kun ostimme liput Seurasaaren ulkomuseoon ja saimme samaan hintaan lapsille kartat Olli Oravan Oikopolku -reitille. Seurasaaressa voi liikkua ihan ilmaiseksi, alue on nimittäin kaupungin ulkoilupuisto. Pääsylipun tarvitsee, mikäli haluaa käydä sisällä ulkomuseon vanhoissa rakennuksissa ja talojen pihapiireissä. Ulkomuseo on avoinna toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Lippujen hinnat olivat aikuisilta 8 euroa, 7-17 -vuotiailta lapsilta 2,50 euroa ja tätä nuoremmille käynti oli maksuton. Olli Oravan Oikopolku -karttaa kannattaa pyytää lippukassalta, ellei sitä huomata automaattisesti tarjota.

Olli Oravan polulla lapsi sai suunnistaa kartan mukaan muutamiin rakennuksiin, joissa oli tarjolla pieniä tehtäviä. Kun tehtävät oli ratkottu, sai kartan takapuolelle leimoja. Kolmevuotias tykkäsi tehtäväradasta kovasti. Puuhat olivat juuri sopivan haastavia leikki-ikäiselle ja mukavat nuoret oppaat osasivat olla luontevasti muksujen kanssa.

Yksivuotiaamme ei vielä tehtäväradasta välittänyt tuon taivaallista, vaan keskittyi lähinnä juoksemiseen sisällä ja ulkona. Sisällä taloissa ei rattaiden kanssa oikein pääse kulkemaan, eli pikkuvauvoille kannattaa ottaa joku kantoväline mukaan, jos haluaa itse tutustua tarkemmin myös rakennusten sisätiloihin.

Retkipäivän päätteeksi kävimme pitsalla Meilahden White Lady -ravintolassa. Tarkempi arvio paikasta löytyy blogista täältä. Näin kesäaikaan White Lady ilahduttaa lapsiasiakkaita (ja heidän seuralaisiaan) myös terassilta löytyvällä kivalla leikkipaikalla.    

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla