...eli mitä ehtii tehdä kolmen päivän minilomalla muksujen kanssa Ranskan Rivieralla.

Meidän lasten lempparikohde Nizzassa löytyi hotellin respan vinkistä. Lentokentän lähellä sijaitsee Parc Phoenix, vehreä puistoalue, jossa on eläimiä, pomppulinnoja, kiipeilytelineitä, lintulampi, eväidensyönti- ja ruokailupaikkoja, akvaario sekä kasvihuone täynnä trooppista kukkaloistoa. Puiston sisäänpääsymaksu oli aikuisilta 2 euroa, eli varsin edullista lystiä kaiken lisäksi. Eläimet puutarhassa eivät ole niinkään eksoottisia, mutta saukot, sorsanpoikaset, marsut ja kilpikonnat ilahduttivat yhtä kaikki naperoita. Kiersimme kaikki puiston osat läpi ja päätimme kierroksen ruokatauon jälkeen leikkipuistoon. Kaiken touhuamisen jälkeen kotimatkalla olikin aika väsyneitä lapsukaisia.

Nizzan vanha kaupunki ja satama-alue kuuluvat kaupungin "pakollisiin" nähtävyyksiin. Lapsille mieluisin juttu oli kuitenkin keskustan puiston ihana vanhanajan karuselli.

Uimavedet olivat toukokuun alussa vielä viileitä, eikä rannalla paljon uimareita näkynyt. Matkalaukkuun pakatut hiekkalelut eivät kuitenkaan jääneet käyttämättä, sillä rannan sileitä valkoisia kiviä käytiin lapioimassa loman jokaisena päivänä.

Nizzassa olisi tosi hyvät ostosmahdollisuudet, sillä kauppoja löytyy joka lähtöön. Me emme näin lyhyellä lomalla malttaneet tuhlata päiviä kaupoilla kiertelyyn yhtä sateista aamupäivää lukuun ottamatta. Ja budjetin kannalta hyvä niin, Nizza ei nimittäin ole hintatasoltaan kaikkein edullisimmasta päästä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailimme lasten kanssa Nizzassa ja olimme tosi positiivisesti yllättyneitä siitä, miten paljon tekemistä lapsiperheille kaupungissa on tarjolla. Palvelukin oli joka paikassa ystävällistä ja esimerkiksi ravintoloissa lapsiin suhtauduttiin mukavasti.

Millaisia kokemuksia teillä on Nizzasta tai Etelä-Ranskasta?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram