Helsingin edustalla on useita hienoja ulkoilusaaria, joihin pääsee kesäisin yhteysaluksella. Blogissa on esitelty näistä aikaisemmin muun muassa Suomenlinna ja Harakka. Tällä kertaa vuorossa on saarista ehkä kaikkein parhaiten pienten lasten kanssa retkeilyyn sopiva Mustasaari.

Mustasaari sijaitsee Seurasaaren selällä, Lauttasaaren pohjoispuolella. Yhteysalus Walhalla kuljettaa retkeilijöitä Mustasaareen Taivallahden laiturista kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Venematka kestää vartin ja maksaa 4 euroa (kesällä 2013). Kyytiin mahtuu kevyesti useammatkin lastenvaunut. Mustasaari on Helsingin seurakuntien omistuksessa, mutta kirkon jäsenkirjoja ei kysytä vierailijoilta, vaan kuka tahansa voi retkeillä saaressa sen aukioloaikojen puitteissa.

Mustasaaren testiryhmäämme kuului kolme äitiä ja kolme yksivuotiasta naperoa. Lapsille suurin elämys taisi olla saaren lounaisosassa vapaana laiduntavat lampaat. Saarella asustaa myös kanoja ja kaneja.

 

Mustasaaren ravintolassa on tarjolla lounasta ja pientä suolaista purtavaa. Pullaosaston kohdalla voidaankin sitten unohtaa adjektiivi pieni, sillä Mustasaaren korvapuustit ovat valtavia! Lastenruoat sai lämmitettyä kätevästi ravintolasalin mikrossa. Samasta rakennuksesta löytyvät myös vessat ja lastenhoitohuone.

Lampaiden lisäksi junioreiden mieleen oli Mustasaaren leikkipaikka. Retkipäivänämme oli sen verran vilpoista, että saaren uimaranta jäi meiltä testaamatta. Koska mukana oli tällä kertaa ainoastaan taaperoikäisiä, myöskin lapsille suunnatun luontopolun tehtävät jätimme toiseen kertaan ja kuljimme vain päiväunikävelyjen verran rantapoluilla. Mustasaaren maasto ja siellä risteilevät polut ovat suhteellisen helppokulkuisia myös lastenrattaiden kanssa. 

P.S Vielä ehtii paitsi käydä Mustasaaressa, myös osallistua arvontaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram