Viime aikoina lastentarvikekirppiksillä kierrellessäni olen harmitellut, että 3- ja 6-vuotiaille pojille löytää käytettynä valitettavan harvoin hyväkuntoisia ja kivannäköisiä vaatteita tai kenkiä. En tiedä, mihin 92 cm kokoa suuremmat vaatteet katoavat, tai ehkä tuon ikäisillä viikareilla kulutus on vain niin kovaa, ettei myytävää jää seuraavalle käyttäjälle. Olenkin usein poistunut kirpparilta kassissani löytöjä lähinnä ystävien pienemmille lapsille.

Kolmannen lapsemme lasketun ajan lähestyessä sain kirppiskierroksiini taas uutta intoa. Uudenveroisia vauvanvaatteita ovat kirppisrekit pullollaan ja pikkuisen garderoobia voi päivittää pikkurahalla. Kun vielä paljastui, että kolmosemme on tyttö, on poikien vaatteiden jälkeen ollut ihana shoppailla minikokoisia mekkoja ja muita tyttömäisiä juttuja.

Uusimpia tulokkaita Helsingin lastenvaatekirpputorien joukossa on tänä syksynä Lauttasaaressa, osoitteessa Gyldenintie 3, avattu Mini Mukula lasten lahjatavarakauppa ja boutique-kirpputori. Kävimme ystäväni ja neljästä juniorista koostuvan testiryhmän kanssa katsastamassa paikan tarjonnan. Sisäänkäynti on muutaman rappusen takana, joten taaperon rattaat parkkeerattiin ulko-oven pieleen. Vauva nukkui päiväunia ja hänet nappasin vaunujen kantokopassa mukaan. Kuulemma vaunut saa ja voi halutessaan tuoda sisälle asti.

Mini Mukula yllätti avaruudellaan. Tila ei ole valtava, mutta pienet vaatteet ja kengät oli aseteltu ilmavasti rekeille ja hyllyille. Äitiysvaatteille on varattu oma rekki. Juniorit valtasivat leikkihuoneen ja suurimmaksi osaksi viihtyivätkin ihan mukavasti sallittujen lelujen parissa shoppailuhetken ajan. Second hand -osaston lisäksi Mini Mukulassa on lahjatavarapuoli, jossa on myynnissä uutta tavaraa. Ostosten lomassa voi myös nauttia kupillisen kahvia tai napata lattemukin vaikkapa mukaan leikkipuistoon.

Myynti Mini Mukulassa tapahtuu joko itsepalveluperiaatteella tai myyntitilillä. Itsepalvelukirppiksellä voi myydä ainoastaan lasten vaatteita. Myyntijakson hinta on alkaen 25 euroa (+ 10 prosentin provisio myynnistä) per viikko (6 päivää). Myyntitilillä myyntiaika on 2-4 viikkoa ja vaatteiden lisäksi myyntiin voi sovitusti tuoda muitakin lastentarvikkeita. Hinnoittelu, esillepano ja myynti kuuluvat palveluun ja myyjälle tilitetään 50 prosenttia tuotteiden myyntihinnasta. Helppous houkuttaa ja täyden palvelun myyntitili onkin ainakin toistaiseksi ollut kirpputorimyyjien keskuudessa suosituin vaihtoehto.

Millaista tavaraa boutique-kirppikseltä sitten löytää? Ainakin tämän visiitin perusteella varsin hyväkuntoista ja siistiä vaatetta ja etenkin niissä ihan pienissä kokoluokissa. Merkkejä oli laidasta laitaan; Polarn O. Pyretiä, Marimekkoa, Metsolaa, Me&I:ta, Lindexiä, KappAhlia ja myös äitiyspakkauksen vaatteita. Hintataso vaikutti maltilliselta, silmäilemämme sisävaatteet maksoivat merkistä ja kunnosta riippuen muutamasta eurosta kymppiin. Shoppailusaldo koostui tällä kertaa vauvanvaatteista. Body, mekko ja neulehaalari seuraavassa koossa pääsivät odottamaan uuden käyttäjän kasvamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Järjettömön ylihintainen paikka, veikkaan hyvin lyhyttä historiaa - valitettavasti.

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013

Joskus kyllä tuntuu, että kirppishinnatkin ovat nousseet. Me onnistuimme tekemään ihan hyviäkin löytöjä. Ehkä riippuu vierailupäivästä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat