Saimme ystävältä vinkin Amos Andersonin taidemuseon Metsäretki-näyttelystä, jossa lapsillekin olisi kuulemma monenlaista nähtävää. Kun vielä huomasimme, että paikka on auki maanantaisinkin, jolloin useat muut museot pitävät ovensa kiinni, jätimme eräänä harmaana maanantaina kumpparit kotiin ja sukelsimme metsään keskellä kaupunkia. Amos Andersonin museo sijaitsee Kampissa, osoitteessa Yrjönkatu 27. Pääovella on muutama porras, joista kyllä rattaidenkin kanssa selvisi. Kun pääsimme sisään, henkilökunta kertoi, että ramppi löytyy takaovelta ja sitä hyödynsimmekin poistuessamme.

Pääsyliput ostettuamme (aikuiset 10 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi) ja jätettyämme ulkovaatteet vaatesäilytykseen, aloitimme museokierroksen. Käväisimme 6. kerroksessa katsastamassa Oliver Whiteheadin Dreamless-näyttelyn, jossa osa teoksista liippasi lapsiperheenkin elämää läheltä. Kerroksesta löytyi myös moderni vessa.

Mutta sitten varsinaiseen pääkohteeseemme, Metsäretki-näyttelyyn. Aloitimme näyttelyyn tutustumisen 4. kerroksesta. Alkajaisiksi nappasimme mukaamme kartat ja lapset saivat valita näyttelykierrokselle kaveriksi pehmoiset metsäneläimet.

Ja sitten mentiin! Näyttely johdatti meitä lumisen metsän ja pitkospuiden kautta kärpässieniniitylle ja hullunkuristen kivipatsaiden luo.

41/2. kerroksen työpajan luona oli mahdollista taiteilla itsekin sekä paperille että seinätaululle. Välillä kuunneltiin metsän ääniä ja lopuksi ihmeteltiin metsätöiden tekemisessä tarpeellisia kapineita ja kurkisteltiin ihan oikean näköisiä metsäneläimiä.

Metsäretki-näyttely, kuten koko Amos Andersonin museokin, levittäytyy useaan kerrokseen. Puolikkaiden kerrosten välit pääsi portaiden ohella kulkemaan ainoastaan vanhalla hissillä, johon juuri ja juuri sai tuplarattaat mahtumaan. Normaalit rattaat sinne kyllä sopisivat, joten näyttelyn voi ihan hyvin kiertää vaunujenkin kanssa. Kellarikerroksesta löytyy lisää tilaa vaatesäilytykseen sekä vessat. Inva-wc:ssä oli vaipanvaihtoon hoitoalusta ja pottakin taaperoille.

Museon yhteydessä on pieni museokauppa ja Café Amos. Kahvila näytti viihtyisältä, mutta innokas testiryhmä väsähti mielenkiintoisesta museokierroksesta sen verran, että kävimme tällä kertaa vain pikatankkaamassa Forumin Arnold'sissa. 

Metsäretki-näyttelyyn pääsee tutustumaan Amos Andersonin taidemuseossa 24.2.2014 saakka.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla