Nyt on vuorossa viimeinen osa Ahvenanmaan reissumme postauksista, aikaisemmat jutut pääsee lukemaan täältä. Yksi Maarianhaminan varmasti tunnetuimpia nähtävyyksiä on museolaiva Pommern. Kaunis, vanha purjelaiva oli meidänkin reissumme aikaan paikallaan sataman vieressä, mutta valitettavasti sisään pääsee ainoastaan kesäaikaan. Aivan Pommernin kupeessa sijaitseva Merenkulkumuseo sen sijaan on avoinna vuoden ympäri ja sinne siis suuntasimme.

Kavereilta kuultujen suositusten lisäksi olimme etukäteen tutustuneet Maarianhaminan Merenkulkumuseoon hiukan netissä ja lukeneet, että siellä olisi lapsillekin paljon tutkittavaa ja lisäksi ihan oma, pienille vieraille räätälöity Laivarotta Rubyn omatoimikierros. Liput museoon kustansivat aikuisilta 10 euroa. Meidän seurueen lapset olivat alle kouluikäisiä ja pääsivät ilmaiseksi sisään. Yli 7-vuotiailta lapsilta sisäänpääsymaksu on 6 euroa. Tarkemmat tiedot pääsymaksuista ja aukioloajoista voi tarkistaa museon nettisivuilta. Tehtävät laivarotta Rubyn kierrokselle löytyivät sisäänkäynnin läheltä ja innokkaina astelimme Rubyn jäljille.

Meidän testiryhmämme nuorimmat jäsenet nukkuivat lähes koko museokäynnin päiväunia rattaissaan. Periaatteessa museo on esteetön, mutta ihan joka paikkaan, mm. museon sisälle rakennettuihin hytteihin, ei kyllä vaunujen kanssa pääse. Eli kantoreppu tai -liina voisi olla ihan pienen vauvan kanssa kätevä.

Museo oli leikki-ikäisten kaverusten - ja meidän äitienkin - mielestä hurjan jännä ja kivasti toteutettu. Ihanaa oli, että paikassa oli tosi paljon Rör och gör -pisteitä, joissa kokeileminen oli oikein suotavaa. Lapset mm. reivasivat laivan purjeita, kokeilivat taitojaan solmujen tekemisessä, testasivat millaista on olla pelastuslautan kyydissä, kokosivat laivanlastaus-palapeliä ja nostivat painavia lasteja vinssiköyden avulla.

Museon alakerrassa, kierroksen lopussa odotti vielä mukava yllätys, ruotsalaiskirjailija Jakob Wegeliuksen lastenkirjaan perustuva Matkalla Chiiffin ja Sally Jonesin kanssa -näyttely, jossa pääsee höyrylaivan kyytiin, viidakkoon ja satama-alueelle. Kaikki lastennäyttelyn jutut ovat leikin kestäviä.

Meillä loppui vähän aika kesken, taisimme olla viimeisiä vieraita museossa. Kokonaan testaamatta jäi esimerkiksi Rubyn leikkihuone, jossa näytti olevan ainakin piirustuspaperia ja kyniä. Vielä ennen kuin aloimme pukea ulkovaatteita päälle, oli vuorossa onnistuneen laivarotta Rubyn kierroksen suorittaneille lapsille palkintojen jako. Isosta kirstusta löytyikin reippaille museovieraille molemmille mieluisa aarre.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat