Pian ne nimittäin alkavat, päivittäiseen "mitä tänään ruoaksi" -ongelmaan helpotuksen tuovat leikkipuistoruokailut. Helsingin kaupungin leikkipuistoissa on tarjottu lapsille ja nuorille maksuton lounas kesäaikaan jo vuodesta 1942 lähtien. Ruokaa on tarjolla 3.6.-31.7. avoinna olevissa puistoissa joka arkipäivä kello 12. Murkinaa jaetaan kaikille halukkaille alle 16-vuotiaille, kunhan vain mukana on oma lautanen ja ruokailuvälineet. Leikkipuistoruokailuun ei ole ennakkoilmoittautumista, jonoon vain ja yleensä ruokaa riittää kyllä. 

Leikkipuistoissa jaettava ruoka on usein keittoa, pataa tms. helposti lusikoitavaa lajia. Kaikissa puistoissa on sama ruokalista, eli inhokkia ei voi vältellä menemällä naapuripuistoon ;). Halutessaan voi aterian oheen tuoda kotoa leipää. Vettä on kaikissa puistoissa tarjolla, mutta jos ruokajuomana on tapana nauttia vaikka maitoa, pitää se olla omasta takaa. Muista ottaa mukaan myös oma muki, sillä ihan joka paikassa niitä ei ole lainattavissa.

Leikkipuistoruokailu on lasten oma juttu. Aikuiset voivat toki mainiosti tuoda omat eväät mukanaan ja istua pöytään yhdessä lasten kanssa. 

Oheiset kuvat ovat töölöläisestä leikkipuisto Taivallahdesta, jossa kävimme kesäruokailua odotellessa piknikillä omien eväiden voimin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram