Luonnontieteellinen museo on ihan meidän lasten lempikohteita Helsingissä. Viimeisestä vierailusta oli vierähtänyt sen verran aikaa, että museossa oli auennut uusi ilmastonmuutoksesta kertova Muutosta ilmassa -näyttely, joka oli meiltä vielä kokematta. Niinpä lähdimme kahden äidin ja viiden lapsen voimin katsomaan, mitä muuta kuin mammutteja museosta löytyisi.

Luonnontieteellisessä museossa pienet näyttelyvieraat ja heidän perheensä on otettu hyvin huomioon. Rattailla pääsee sisään ulko-ovesta portaiden luiskaa pitkin, hissi kulkee kaikkiin näyttelytiloihin, ylimääräiset tavarat oli kätevä jättää aulan lukollisiin kaappeihin ja jopa eväiden syöntiin on varattu omat tilat. Alle kouluikäisten lasten kanssa näyttelyvierailu ei rokota kukkaroakaan liiaksi, sillä alle 7-vuotiaista ei peritä pääsymaksua. Aikuisten lippu maksaa 13 euroa ja 7-17 -vuotiailta pääsymaksu on 6 euroa. Tarkempia tietoja museon aukioloajoista ja pääsylippujen hinnoista löytyy täältä.

 

Itse Luonnontieteellisen museon näyttelyt ovat laajoja ja hienosti toteutettuja ja niissä riittää sekä katseltavaa että omatoimista koettavaa. Erilaiset kurkistuskolot, vetolaatikot ja tehtävät viihdyttivät poikavoittoista joukkoamme mainiosti. Testiryhmän nuorin jäsen nukkui tyytyväisenä vaunuissa koko retken ajan, mutta eskarilainen, 3-vuotiaat kaverukset ja puolitoistavuotias taapero jaksoivat hyvin kulkea museossa salista toiseen. 

Aloitimme museokierroksen uudesta mammuttinäyttelynä lapsille markkinoimastamme Muutosta ilmassa -näyttelystä. Lasin takana turvallisen välimatkan päässä pysyttelevät mammutit olivat sopivasti jännittäviä. Ensimmäisestä kerroksesta jatkoimme matkaa ylöspäin Suomen luonto ja Maailman luonto -näyttelyiden pariin ja päätimme kierroksen dinosaurusten aikaan Elämän synty -näyttelyyn. 

Testiryhmän suosikiksi taisi mammuttien lisäksi nousta värikäs Maailman luonto -näyttely. Sieltä löytyy myös ihana Afrikan yö -huone, jossa koettiin tällä porukalla harvinainen hetki joka pojan hiljentyessä kuuntelemaan öisen viidakon ääniä. Noin puolen minuutin hiljaisuuden jälkeen vauhtia ja virtaa taas riitti :). Luonnontieteellinen museo on kuitenkin kiva käyntikohde vähän vilkkaampienkin lasten kanssa, sillä näyttelyissä on paljon kohteita, joita saa tutkia ihan omin kätösin ja ne jutut, joihin ei ole sallittua koskea, ovat pääosin turvassa lasin takana.

Kommentit (3)

Nelliina

Oon samaa mieltä. Hieno paikka! Oletteko olleet Kansallismuseossa lasten kanssa? Se on meidän perheen Helsingin kohdelistalla seuraavana :)

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013

Kiitos kommentista! Kansallismuseossa ollaan käyty, tosin viime kerrasta on jo aikaa, eli voisi olla uuden vierailun aika pian! :) Kansallismuseon Vintti oli kovasti lasten mieleen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram