Kävimme esikoiseni kanssa kesällä jonottamassa pojalle passia, kun vauvana hankittu ensimmäinen versio uhkasi vanhentua juuri ennen lomareissuja. Kolmen tunnin jonotusurakasta selvittyämme lupasin palkkioksi kärsivällisyydestä, meille molemmille, lounaan lapsen valitsemassa ravintolassa. ”Ei ole väliä, kunhan siellä on leikkipaikka”, oli 5-vuotiaan vastaus ravintolamieltymyksiä tiedustellessani. Koska yksi keskustan leikkipaikallisista ravintoloista oli vielä blogin puitteissa testaamatta, hyppäsimme ratikkaan ja köröttelimme Ruoholahteen, Radisson Blu Seaside -hotellin tiloissa sijaitsevaan ravintola Violaan.

Violan lounaspöydässä oli tarjolla testipäivänä runsas salaattibuffet ja lämpiminä ruokina kermaista lohikeittoa sekä spagettijauhelihavuokaa. Koko buffan hinta oli 10,40 euroa, keitto ja salaatti kustansivat tasan kympin ja lapsen ruokailuista maksoin ikävuosien mukaan, eli 5 euroa. Salaattipöytä oli runsas ja monipuolinen. Meille molemmille löytyi monta mieluista lisuketta lämpimän ruoan kylkeen. Lapsitestaaja söi hyvällä ruokahalulla sekä keittoa että spagettia, miten sattuikin herkkuruokia samaan kattaukseen! Itse pärjäsin keitolla, joka olikin oikein maistuvaa. Jälkiruoaksi nautimme tuoreita hedelmiä ja aterian kruunasi kupillinen teetä ja suklaakonvehti.

Kesäisenä arkipäivänä Violan asiakaskunta koostui pääosin työpaikkalounastajista. Muita samanikäisiä lapsia ei ravintolassa ollut, joten 5-vuotias sai vallata leikkipaikan kokonaan omille touhuilleen. Pikkusisaruksen seuraan tottunut lapsi ei meinannut alkuun saada leikkejä itsekseen aikaiseksi, mutta kun pöydällä nököttänyt pelikone saatiin henkilökunnan avustuksella päälle, löytyi tekemistä mukavasti. Violan leikkipaikka, Taikalinna, on somistettu satumaiseen tyyliin. Pelikoneen lisäksi lasten leikkeihin oli varattu monta laatikollista leluja ja kirjoja, joihin tutustuessa saa kyllä ajan kulumaan. Taaperoille on muuten paikassa vino pino syöttötuoleja, joten lapsia mahtuisi kerralla ravintolan pöytien ääreen useampia.

Lounasajan ulkopuolella Violassa on tarjolla ruokaa à la carte -listalta. Omat menut löytyvät niin alle kouluikäisille lapsille kuin vähän isommillekin junioreille. Siisti ja ilmapiiriltään mutkattoman rento ravintola sopii siis hyvin vaikkapa lapsiperheen illallispaikaksi. Violassa järjestetään lapsille myös pizzasynttäreitä oman tarjoilijan ja kokin avustuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat