Kesälomareissujen pohtiminen keväisin on aina yhtä jännää - tai tuskallista. Riippuu katsontakannasta... Puhtaalta pöydältä lähdettäessä vaihtoehtoja on useita. Talon vuokraus Italiassa, pakettimatka Kreikassa tai huvipuistomatka kaupunkikohteessa. Me pohdimme näiden edellä mainittujen välillä ja päädyimme lopulta viimeiseen vaihtoehtoon, joskin hieman modifioituna.

Lomamatkamme pääkohteena oli Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland. Emme kuitenkaan halunneet viettää lomaamme pelkästään Tanskan maalla, joten päädyimme varaamaan lennot Hampuriin ja viettämään loman alkupäivät Saksassa. Vuokra-auto lentokentältä alle ja matkaan. Majoituksen varasimme Hampurista reilun 100 kilometrin päästä, Boltenhagenista ja tarkemmin sanottuna Dorfhotel Boltenhagenista. Hotelli ja koko sen ympäröivä alue oli tehty erittäin lapsiystävälliseksi. Alueelta löytyi leikkipaikkoja, pelikenttiä, uima-altaat niin sisältä kuin ulkoakin ja ravintoloita. Polkuautoja sai vuokrata kohtuuhintaan ja niillä sai kierrellä pitkin alueen leveitä kävelyteitä. Kaikkialla oli otettu ensisijaisesti lapset huomioon ja esimerkiksi ravintoloista löytyi syöttötuoleja ja istuinkorokkeita useita kappaleita.

Leikkialueita löytyi niin sisätiloista kuin ulkoakin, joten sadekelilläkin lomanvietto sujui helposti. Saksalaiset lapset osallistuivat myös alueella järjestettyihin kerhoihin, mutta meidän saksan kieltä vierastavat nassikat eivät kerhoon uskaltautuneet. Ruokaa valmistimme omassa huoneistossamme muutamana päivänä itse, muuten ruokailimme alueen ravintoloissa. Hinnat ravintoloissa olivat mielestämme kohtuulliset. Neljän hengen illallinen juomineen ja jälkiruokineen kustansi noin 70 euroa ja aamupalat aikuisilta 15 euroa. Iältään 6- ja 4-vuotiaat lapset nauttivat aamupalapöydän antimista veloituksetta.

Dorfhotel Boltenhagen sijaitsee aivan meren rannalla. Meidän lomamme aikana emme mereen asti uskaltautuneet uimaan, mutta hiekkakakkuja rakenneltiin rannalla useampana päivänä. Hotellin alueella sai tosiaankin ajan kulumaan erilaisia pallopelejä pelaillen ja pihaleikkejä leikkien. Paikalla oli meidän lisäksi pääosin lomailevia saksalaisperheitä, eikä alueen opasteita ollut käännetty juurikaan englannin kielelle. Auttavasti englantia osaavan henkilökunnan kanssa kuitenkin pärjättiin, eikä mikään asia jäänyt selvittämättä. 

Dorfhotel Boltenhagenia voi ehdottomasti suositella lapsiperheen lomakohteeksi. Alueen lapsiystävällisyys, ranta ja viihtyisä ympäristö tekivät ainakin meidän lomareissustamme miellyttävän. Äiti ei lisäksi pistänyt lainkaan pahitteeksi yhtenä päivänä tehtyä vierailua Hampurin ulkopuolelta löytyvään Neumunsterin outletkylään. Boltenhagenista outletkylään kertyi ajomatkaa reilun 100 kilometrin verran.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram