Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme blogin puitteissa testanneet reilusti yli sadan ravintolan ja kahvilan lapsiystävällisyyttä innokkaan juniorijoukkomme kanssa. Ja mistä se lapsiystävällisyys sitten muodostuu - syöttötuoleista, esteettömistä kulkuväylistä, hoitopöydästä ja potasta vessassa, lasten listasta, taaperokokoisista ruokailuvälineistä, varta vasten pikkuasiakkaalle räätälöidystä ruoka-annoksesta, leikkipaikasta, tarjoilijan ystävällisestä hymystä vai hienosti posliinilautaselta tarjoillusta purkkiruoasta? Vastaus lienee, että yksin mikään näistä asioista ei tee ravintolasta lapsiystävällistä ja jos jossain loistaa, voi toisessa kohtaa olla puutteita.

Meille äiteinä tärkeintä on, että ilmapiiri on lapsiystävällinen. Paljon sydämiä kerää paikka, jossa tuntee lapsikatraankin kanssa olonsa tervetulleeksi, jossa pienet huomioidaan vähintäänkin tasavertaisina isojen asiakkaiden kanssa, josta lähtee mieli levänneenä, vatsa täynnä ja miettii, että tänne haluaisin tulla toistekin.

Junioritestaajillemme homma on sen sijaan paljon yksinkertaisempaa. Kysyt asiaa sitten keneltä tahansa testiryhmän yli 2-vuotiaalta naperolta on vastaus samanlainen. Kiva ravintola tai kahvila on sellainen, jossa on leikkipaikka! Näitä leikkipaikallisia ruokapaikkoja meiltä kyselevät välillä myös blogiharrastuksestamme tietoiset ystävät ja tuttavat. Ja koska tällaista koostetta ei ole blogissa vielä ollut, niin toiveenne toteutuu.

Tähän postaukseen olemme koonneet lähinnä Helsingin keskustan alueelta ja pääkaupunkiseudun kauppakeskuksista ravintoloita ja kahviloita, joissa on (meidän vierailuhetkellämme ollut) lasten leikeille varattu tila. Linkit vievät postauksiin, joista voi tarkemmin lukea kustakin paikasta. Koska osa postauksista on muutaman vuoden takaa ja ravintoloita syntyy ja häviää kartalta vilkasta tahtia, voi joukkoon mahtua vanhentunuttakin tietoa. Korjailkaahan ystävällisesti, jos huomaatte virheellistä informaatiota! 

Alppilan kirkon kahvila 

Amarillo, Flamingo (Vantaa) 

Café Köket 

Casa Mare 

Chico’s Iso Omena (Espoo) 

Chico’s Sello (Espoo)

Chico’s Töölö 

Chico’s Viikki

Dylan, Arabia 

Fazer Café & Restaurant, Jumbo (Vantaa) 

Fonda del Sol, Itis 

Gurkha 

Haitula Lasten kirjakahvila, Annantalo 

Hesburger, Stockman 

Kauppakeskus Kaari, ravintolamaailma 

Koskenranta 

La Famiglia 

La Famiglia, Flamingo (Vantaa) 

Loiste

Mario, Itis 

Moko, Punavuori 

Moko, Sörnäinen 

Pizzeria Dennis, Töölö 

Ristorante Italo 

Rosso Citykäytävä 

Rosso Hakaniemi 

Stockmann keskusta, 8. kerroksen ravintolamaailma 

Tori

Viola 

Weeruska

White Lady

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat