Olemme blogissa aikaisemminkin (mm. täällä, täällä ja täällä) mainostaneet kirjastoja ja etenkin niiden lastenosastoja mainioiksi retkikohteiksi junioreiden kanssa. Paljon virikkeitä, rauhallinen ympäristö, kotiinkin saa viemisiä, eikä tämä ilo edes maksa mitään! Yksi hienoimmista kirjaston lastenosastoista, jossa olemme vierailleet, löytyy Sellosta, Espoon Leppävaarasta. Sellon kirjasto on muutenkin todella monipuolinen. Siellä järjestetään kursseja ja tapahtumia joka lähtöön, kirjastoreissun lomassa voi kahvitella ja musiikkiosastokin on ihan omaa luokkaansa, sillä levyjen lainaamisen ja musiikinkuuntelun ohella voi saada vinkkejä henkilökohtaiselta musiikkivalmentajalta tai harjoitella vaikkapa pianon soittoa kirjaston soittohuoneessa. Sellossa päivystää myös kärsivällinen kuuntelukaveri, kirjastokoira Börje.

Tämän porukan päättäväiset askeleet veivät kuitenkin Sellon kirjaston lastenosastolle, eli Lastenmaahan. Kirjojen lisäksi Lastenmaassa on satuhuone, iso leikkitila, leluja ja lattiatyynyjä, joiden pehmeässä sylissä voi viettää mukavan lukuhetken.

Meidän lapset ovat käyneet Sellon kirjastossa ennenkin ja joka kerta reissulla ollaan viihdytty pidempään kuin mitä pelkkä uusien iltasatukirjojen valinta olisi vaatinut. Lastenmaasta ei nimittäin niin vain olla maltettu lähteä pois! Vilkkaiden pikkulasten äiteinä annamme kiitosta myös Lastenmaan suunnitteluratkaisuille. Avarassa tilassa lasten leikkejä on helppo valvoa ja matalien korokkeiden päällä kiipeily tyydyttää energisen taaperonkin liikuntatarpeita turvallisella tavalla. 

Lastenhoitohuoneita Sellon kirjastossa on useampia. Sisäänkäynnin läheltä inva-wc:stä bongasimme hoitopöydän ja potan ja lasten osastolla on muksuille ihan oma vessa. 

Onko teidän lähikirjastossa viihtyisä lastenosasto tai muuten jotain erityisen hyviä palveluita pienille asiakkaille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla