Leikkipuistoissa aikaansa viettävät äidit verkostoituvat helposti samassa tilanteessa olevien kohtalotoverien kanssa. Tänä sosiaalisen median kulta-aikana ei oikeastaan tarvitse mennä edes sinne leikkipuistoon, vaan vertaistukea hyvässä ja pahassa voi saada myös esimerkiksi Facebookissa. Oman alueen mammaryhmiä kannattaakin haeskella sosiaalisesta mediasta silloin, kun vertaistuki on tarpeen.

Laajasalon saarelle erään aktiivisen mamman aikaansaama äitien Facebook-ryhmä, Lauma (Laajasalon urheat mammat) on kaikkea tätä. Sieltä löytää lapselle juhlakengät kahden tunnin varoajalla, saa autokyydin lähimmän julkisen varteen silloin, kun alueen kulkuvälineet lakkoilevat tai nauttii vertaistuesta silloin, kun koliikkivauva tekee muuten elämästä kovin haasteellista. Ryhmään kuuluva monisatapäinen äitiporukka on tiivis ja joku tuntee aina jonkun.

Tänä vuonna Lauma ja sen aktiiviset, urheat mammat ovat ottaneet askeleen myös hyväntekeväisyyden puolelle. Projekti sai alkunsa jo loppuvuodesta 2013, kun haluttiin keksiä tapa kerätä rahaa paljon julkisuutta saaneelle Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Lastenklinikka on helsinkiläisille äideille tuttu paikka ja oma korsi haluttiin kantaa jollakin erilaisella tavalla kekoon mukaan. Päätettiin tuottaa kalenteri vuodelle 2015 ja nyt se on valmis. Pitkä ja haastava projekti on saatu päätökseen ja kalenteri tuli myyntiin Laajasalon ostarilla sijaitsevaan Saaremme puotiin isänpäivän aattona 8.11. Viidensadan kappaleen ensipainos hupenee myymälästä kovaa vauhtia ja optio lisäpainoksellekin on olemassa.

Saaremme hyvä -taidekalenterin kuvat on otettu saaren kauniissa luonnossa ja kaikille asukkaille tutuissa, arkisissa paikoissa. Kuvatut henkilöt ovat kaikki saaren asukkaita ja malleina onkin niin neuvolatyöntekijöitä kuin kaupunginjohtaja Jussi Pajunenkin. Ihmiset ovat lähteneet projektiin innolla mukaan, kaikki hyvän asian puolesta.

Laajasalon urheat mammat näyttää esimerkillään toteen, että hyvän tekeminen on kaikille mahdollista. Sisulla ja yritteliäisyydellä tämäkin hyväntekeväisyysprojekti on saatu tähän pisteeseen ja jonkinlaista jatkoakin on kuulemma luvassa. Saaremme hyvä -kalenterin saa hankittua Saaremme puodista (Yliskyläntie 3) 19,50 euron hintaan ja tuotto menee lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksen hyväksi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat