Helsinginkadulla, lähellä Sörnäisten metroasemaa, sijaitsee Lastentarhamuseo. Yleensä museo pitää ovensa auki yleisölle ainoastaan keskiviikkoisin, mutta toisinaan siellä on tapahtumia, joiden ansiosta museoon pääsee esimerkiksi viikonloppuisin. Yksi tällainen tapahtuma oli ennen pääsiäistä, jolloin museossa oli musiikkiesitys ja mahdollisuus pääsiäisaskarteluun. Sisäänpääsykin oli ilmainen, vaikkei Lastentarhamuseon normaali pääsymaksukaan (yli 16-vuotiailta 4 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi) mitenkään päätä huimaavan korkea ole.

Saimme henkilökunnalta luvan jättää rattaat ensimmäisen kerroksen aulaan. Siitä hurautimme hissillä kolmanteen kerrokseen, jossa sijaitsevat varsinaiset näyttelytilat: yksi iso sali ja useampi pieni näyttelyhuone. Isossa salissa kaikki lelut olivat leikittävissä ja pienemmistäkin huoneista löytyi sekä katseltavaa että lapsille koettavaa. Testiryhmän lasten suosikkeja olivat muun muassa intiaaniteltta, leikkimökki, puiset ja muoviset pikkueläimet sekä keppihevoset. Tilaa riitti touhuta, vaikka yleisöäkin oli aika paljon. 

Näyttelyhuoneisiin on sisustettu lastentarhan johtajattaren huone ja lisäksi vitriineissä on esillä vanhoja leikkikaluja, astioita ja erilaisia lastentarhan arkeen kuuluneita esineitä, kuten vanhanaikainen mankeli, joka herätti kovasti ihmetystä lapsissa.

Ilmeisen suosittuun pääsiäisaskarteluun emme tällä kertaa jaksaneet jonottaa, mutta Tuija Rantalaisen ja Vahtikoira Veikon lauluesityksen seurasimme. Lapsia koiran pukuun sonnostautunut Veikko ensin hiukan jännitti, mutta vähitellen esitys tempasi mukaansa. 

Museolla oli myynnissä pientä syötävää, kuten mehua, pullaa ja keksejä. Wc-tiloissa oli potta, mutta hoitopöytää ei osunut silmiin.

Museokeikat ovat olleet testiryhmällä varsin onnistuneita, eikä Lastentarhamuseo tee tähän poikkeusta. On hienoa, että löytyy useampia tällaisia paikkoja, joissa pienetkin lapset saavat leikin kautta kokea elämyksiä, eikä kaikkea mielenkiintoista ole sijoitettu vain vitriinin ovien tai turvaköysien taakse.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat