Lasten matkassa -junioreiden joukossa on kaksi syksyllä synttäreitään viettävää poikasta. Kymmenpäisen lapsilauman kaitseminen on jo sen verran iso urakka, että kekkereiden ulkoistaminen alkoi tuntua hyvältä ajatukselta, etenkin, kun loka-marraskuussa juhlatilan jatkaminen ulos kotipihalle ei välttämättä onnistu. Juhlasuunnittelun tuoksinassa tuli googletettua useampia pääkaupunkiseudun juhlapaikkoja, joissa kaverisynttäreitä voisi viettää. Kokosimme nettisurffailun tulokset myös teidän lukijoiden hyödynnettäväksi. Jos listasta puuttuu jokin huippupaikka, niin laittakaa viestiä kommenttikenttään. Täydennämme mielellään listaa! :)

Sisäleikkipuistot

Jos lapsilta kysytään, sisäleikkipuistot pääsevät varmasti etenkin monen leikki-ikäisen muksun suosikkilistan kärkeen synttäreiden viettopaikkana. Näillä synttäreillä saa peuhata ja touhuta hiki päässä ja hauskaa varmasti riittää. Hiukan hillitymmät leikkisynttärit saattaisi olla tarjolla Murulandia-sisäleikkipuistossa. Osa sisäleikkipaikoista tarjoaa synttäripaketteja tietylle lapsimäärälle, osassa hinnoittelu tehdään osallistujamäärän mukaan. Halvimmillaan synttäreitä pääsee viettämään vajaalla 20 eurolla per lapsi.

SnadiStadi, Helsingin leikkiluola, MurulandiaHuimala (Espoo), Naurusaari (Vantaa), HopLop 

Museot

Monissa museoissakin voi juhlia synttäreitä. Juhlapakettiin sisältyy esimerkiksi lapsille suunniteltu opastettu kierros museon näyttelyissä tai työpajatyöskentelyä ja herkuttelua museon kahvilassa. Ohjelman hinta on tyypillisesti 100 euron luokkaa + tarjoilujen kustannukset.

Teatterimuseo, Kansallismuseo, EMMA (Espoo),  Lelumuseo Hevosenkenkä (Espoo), Espoon kaupunginmuseo, Suomen Kellomuseo (Espoo), Ilmailumuseo, (Vantaa)

Eläin- ja viidakkoteemaa

Eläinten ystäville ja luonnonlapsille on tarjolla useampia vaihtoehtoja synttäripaikaksi. Sisätiloissa sijaitsevissa paikoissa syntymäpäiväpakettiin kuuluu tyypillisesti opastettu kierros erityisine ohjelmanumeroineen (esim. eläinten ruokkimista). Nuuksion metsissä voi järjestää myös ohjatut metsäsynttärit. Hinta synttäreille riippuu ohjelmasta ja tarjoiluista.

SeaLife, Tropicario, Gardenia, Korkeasaarimetsäsynttärit (Espoo)

Liikunnan huumaa

Sporttiset synttärit voi järjestää monessa paikassa ja lajien kirjokin on laaja. Valikoimissa on esimerkiksi tanssi-, temppu-, peli- ja kiipeilysynttäreitä. Toisissa paikoissa koko synttäripaketti tarjoiluineen ja rekvisiittoinen sisältyy hintaan, toisissa taas voi vuokrata vain juhlatilan ja organisoida ohjelman sekä herkuttelut haluamallaan tavalla.

Gymi, Salmisaaren liikuntakeskus, Meilahden liikuntakeskus, Arena Center, Tanssikoulu DCATapanilan Urheilukeskus, Olympiastadion, miekkailusynttäritWoltti Sirkus, PyöräkrossiparkkiEsport (Espoo), Jungle Kids Fitness (Espoo), Vesiputoustalo (Espoo), Tempputemmellys (Espoo), Freedom Fund Arena (Espoo), 3A-Sport (Espoo), Tikkurilan Tiikeriareena (Vantaa), Tikkurilan Urheilupuisto (Vantaa), The Lane (Vantaa), Let's Go Center (Vantaa)

Kultturelleille tapauksille

Synttäreitä voi juhlia myös kulttuurin, taiteilun tai askartelun parissa. Hinnat ja synttäripaketin sisältö vaihtelevat ja niitä kannattaakin tutkia tarkemmin järjestävän paikan nettisivuilta.

Annantalon kirjakahvila, KinoTapiola (Espoo), Espoon kuvataidekoulu

Tiedepojille ja -tytöille

Itse tekeminen ja kokeminen on monille lapsille mieluista puuhaa. Professoria pääsee leikkimään Heurekan tiedesynttäreillä. Juhlapaketin hinta alkaa 27 eurosta/lapsi.

Heureka

Ravintolat

Ravintolaan ulkoistetuilla synttäreillä vanhempien ei tarvitse stressata tarjoiluista. Mäkki- ja Hese-synttäreitä järjestetään edelleen, mutta niiden rinnalle on tullut muitakin maukkaalta kuulostavia vaihtoehtoja.

Hima&Sali, Jädelino, ViolaRavintola Ranta (Espoo), McDonald's, Hesburger 

Vesipedoille

Pienen vesipedon suosikkisynttäreitä juhlitaan tietysti uikkareissa. Näitä synttäreitä en vielä omalle alle kouluikäiselle lapselle järjestäisi, sillä olisi varmasti suotavaa, että synttärivieraat osaisivat uida ainakin auttavasti.

Flamingo Spa, uimahallit

Vauhtiviikareille

Satamassa viivähtävä risteilyalus kuulostaa aika hulppealta juhlapaikalta. Liikennekaupungin synttäreillä pienet juhlijat pääsevät hurjastelemaan polkuautoilla. Karting-synttärit taas tarjoavat vauhdin huumaa vähän vanhemmalle juhlakansalle.

Silja Serenade, Lasten liikennekaupunki, Kart'in Club

Juhlatilat

Pienen budjetin ulkoistettuja synttäreitä voi juhlia kerhotiloissa tai kaupungin leikkipuistojen sisätiloissa. Monia tiloja voi vuokrata melko edullisesti omaan käyttöön iltaisin tai viikonloppuisin. Myös muutamat yksityiset yritykset järjestävät lastenkutsuja tiloissaan. Esimerkiksi Leikkiklubi on Helsingin Tammisalosta löytyvä paikka, joka on erikoistunut erilaisten lasten teemakutsujen järjestämiseen.
leikkipuistot, Mommy & Me, Leikkiklubi, Pikku Sammakko

Myöhemmin syksyllä näette blogissa, mikä paikka valikoitui meidän sankareiden synttäreiden viettoon.

Millaisia kokemuksia teillä on lastenjuhlien järjestämisestä kodin ulkopuolella?

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat