Takatalven yllättämä maaliskuinen München ei ehkä kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta vaihtoehdolta kevätlomalle. Meilläkin pääasiallinen syy matkakohteen valintaan oli kaupungissa asuva ystäväperhe. Mutta yleensä silloin, kun matkaan lähtee ilman suurempia ennakko-odotuksia, yllättyykin positiivisesti. Näin kävi myös meille ja lomamme oli loskasäästä huolimatta todella onnistunut!

Lento Müncheniin kestää inhimilliset 2,5 tuntia. Meillä oli iltalento ja olimme ajatelleet, että hurautamme taksilla hotellille, nukumme yön yli ja aamulla mietimme tarkemmin kaupunkiin tutustumista. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun taksijonossa meille selvisi, että Saksassa ollaan todella tarkkoja siitä, että lapset istuvat turvaistuimissa kaikenlaisissa autoissa, myös takseissa. Eikä missään taksissa tietenkään ollut kahta istuinta... Koska meillä oli joka tapauksessa tarkoitus vuokrata auto, päätimme tehdä sen jo lentokentällä.

Ajomatka vuokra-autolla pimeällä autobaanalla lumen tuprutessa ja kaksi väsynyttä lasta kyydissä oli melkoisen stressaava. Onneksi navigaattori ohjasi meidät suomenkielellä hotellille ja loma saattoi alkaa.

Olimme valinneet hotellin kriteereillä keskeinen sijainti, kohtuullinen hinta ja suhteellisen hyvä tasoluokitus. Niinpä olikin mukava yllätys, että Novotel München City -hotellissa oli huomioitu lapset monin pienin jutuin. Sisäänkirjautumisen yhteydessä molemmat saivat pienet pehmolelut, aamiaisbuffa oli alle 16-vuotiaille maksuton, hotellissa oli leikkipaikka (hiukan aneeminen tosin, mutta kyllä muksut siellä tuntuivat viihtyvän) ja uima-allasosasto (uikkarit mukaan siis!) ja pisteenä i:n päälle hotellista sai lainata Quinny-matkarattaiden uutta mallia maksutta kaupunkikierrokselle. Erityismaininta täytyy antaa hotellille siisteydestä. Kuopuksenkin saattoi huoletta päästää konttailemaan hotellin lattialle, jossa villakoiria ei pyörinyt missään nurkissa.

Tällä kertaa olimme lähteneet reissuun melko köykäisin eväin ja matkan alkajaisiksi olikin edessä reissu ruokakauppaan täydentämään kuopuksen purkkivarastoja. Hotellia lähin ruokakauppa sijaitsi parin sadan metrin päässä. Kaupassa oli hyvä valikoima kotoa tuttuja Hipp-merkin purkkiruokia, jotka maistuivat hyvin vauvalle. Kokeeksi ostimme myös paketillisen Hippin baby keksejä, mutta ne eivät kyllä saavuttaneet suurta suosiota kummankaan lapsen keskuudessa. Suomesta tuotu maissinaksupussi sen sijaan pelasti monta eväshetkeä.

Ravintoloissa oli helppo asioida lasten kanssa. Syöttötuoleja oli joka paikassa tarjolla, samoin lasten annoksia. Purkkiruoat lämmitettiin pyynnöstä ja vähintäänkin hoitopöytä vaipanvaihtoon löytyi aina tarvittaessa.

Münchenin runsaasta lapsille ja perheille suunnatusta nähtävyystarjonnasta mahdutimme reissuun vierailun eläintarhassa ja Deutsches Museumissa. Näistä on tulossa myöhemmin omat postauksensa, joten niistä ei vielä sen enempää :). Münchenin keskustassa kävimme lelukauppa Obletterissa (Karlsplatz 11), jonka valtavassa valikoimassa riitti ihmeteltävää leikki-ikäiselle. Liikkeessä oli myynnissä muun muassa meillä juuri nyt kovin suosittuja Oktonautti-leluja, joita ei suomalaisista kaupoista ilmeisesti ole saatavissa lainkaan.

Aikuisten shoppailut hoidimme Ingolstadtin Outlet Villagessa. Ingolstadt sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Münchenin keskustasta ja bussillakin sinne kuulemma pääsee. Outlet-kylässä oli aika paljon meille tuntemattomien merkkien myymälöitä ja hinnatkin tuntuivat melko korkeilta. Lapsille oli muutamia omia liikkeitä (mm. Tommy Hilfiger Childrenswear, eri merkkejä myyvä Kiki ja (pehmo)lelukauppa Nici). Alueella oli myös ravintola, kahviloita ja ulkona leikkipaikka lapsille.

Kaiken kaikkiaan Münchenissä oli mukavaa, kaupunki on sopivan kokoinen kulkea pientenkin lasten kanssa ja rennossa ilmapiirissä viihtyi koko perhe.

Lasten matkassa suosittelee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat