Kesälomareissun odotetuin päivä vietettiin Tanskan Billundissa ja tarkemmin tietenkin Legolandissa. Automatka hotelliltamme Koldingista legopuistoon kesti reilun puoli tuntia ja perille saavuimme heti porttien aukeamisen jälkeen. Jonoa lippuluukuille ei heti kello 10 juurikaan ollut ja sisään päästiin kuin heittämällä. Etukäteen otimme selvää, että Br-lelujen kanta-asiakaskortilla pääsevät lapsiasiakkaat maksavan aikuisen kanssa sisään ilmaseksi, joten tarjoushan oli toki käytettävä hyväksi. Muuten paikan päältä ostettuna liput Legolandiin kustantavat aikuisilta 329 dkk ja lapsilta 299 dkk. Etukäteen hankittuna liput on mahdollista saada hieman edullisemmin.

Mitä Legolandissa sitten oli? Kymmeniä ja taas kymmeniä Legopienoismalleja, huvipuistolaitteita ja ruokakojuja. Laajalta huvipuistoalueelta löytyi lisäksi pienemmille lapsille sopiva Dublo-maa, vesipeuhupaikkoja ja elokuvateatteri. Itselleni oli lapsuudesta jäänyt mieleen nuo toinen toistaan upeammat Legopienoismallit muun muassa Vapaudenpatsaasta ja Beverly Hillsin kaduista. Lapsuudesta en muistanut lainkaan alueella olleita huvipuistolaitteita,olikohan niitä edes vielä silloin... Nyt kuitenkin oli ja mielestäni Legoland olikin vähän liikaa kuin perinteinen huvipuisto. Legolandin perusideaan kuuluvat hienot legorakennelmat ja kaukaa ohjautuvat legojunat jäävät nyt hieman pimentoon isojen vuoristoratojen vieressä. Meidän junioriryhmä ei ole niitä hurjimpien laitteiden ystäviä, joten aikaa kului runsaasti myös noiden legopienoismallien ympärillä.

Yksi positiivisesti paikassa yllättänyt asia oli pikaruokatarjonta. Maittavaa ruokaa löytyi niin meksikolaiseen, aasialaiseen kuin italialaiseenkin makuun, eikä tällä kertaa tarvinnut tyytyä pelkästään rasvaisiin ranskanperunoihin. Maittava sweet&sour kana upposi kaikkien suuhun helposti ja vatsat kylläisinä jaksoi taas sukeltaa huvipuiston uumeniin.

Heinäkuussa jonot Legolandin laitteisiin yltyivät välillä melko pitkiksi ja joku muu ajankohta voisikin olla parempi vaihtoehto vierailulle. Meillä tosiaan ei ollut suurta hinkua niihin hurjimpiin laitteisiin, joten muutama jonotettu jono ei niin haitannut. Ihmisiä oli aurinkoisena kesäpäivänä liikkeellä kuitenkin melkoisesti.

Legoland tuntui olevan kyllä lapsille erittäin mieluinen käyntikohde. Aikaa puistossa vierähti yli kahdeksan tuntia. Legolandiin olisi saanut seuraavan päivän lipun erityishalpaan hintaan, mutta meille riitti kuitenkin yksi hupailupäivä. Päivä oli nimittäin melko raskas niin lapsille kuin aikuisillekin. Lasten mielestä Legolandissa parasta olivat maisemajuna, maailman suurin Lego-kauppa ja teatterissa esitetty 3d Chima-elokuva.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla