Liikuimme Berliinin matkallamme kaupungissa pääosin julkista liikennettä hyväksi käyttäen. Kuten jo aiemmin kerroimme, lentokentältä otimme taksin hotellille ja paluumatkalla samaten. Muut matkat kuljimme kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Olimme etukäteen saaneet vinkkiä, että bussit nro 100 ja 200 ovat melkein kuin sightseeing-busseja, sillä ne kulkevat pitkän reitin kaupungin halki. Osa porukastamme lähtikin edulliselle kiertoajelulle julkisella, kaksikerrosbussilla nro 200. Busseja liikkui erittäin usein ja niiden kyydissä pääsi näkemään hyvin kaupunkia, joskin ilman oppaan selostusta. 

Kaikki, tai ainakin ne julkiset välineet, joita me käytimme, olivat erittäin helppoja liikkua. Aikataulut olivat selkeitä ja näyttötauluista oli helppo seurata, mikä pysäkki tai asema oli seuraavaksi vuorossa. Juna- tai metroasemilla oli helppo löytää hissit ja kaikki vaunut, kuten myös käyttämämme bussit, olivat matalalattiaisia. Rattaiden kanssa oli siis erittäin helppoa liikkua.

Erityisen tyytyväinen olin Berliinissä liikkuviin busseihin. Usein suurkaupungeissa tulee käytettyä enemmänkin raideliikennettä, mutta Berliinissä käytimme usein myös busseja. Käyttämämme bussit olivat kaikki kaksikerroksisia ja alakerrassa oli rattaille todella ruhtinaallisesti tilaa. Leikki-ikäinen tykkäsi katsella maisemia yläkerrasta ja taaperon rattaat mahtuivat joka kerta helposti kyytiin.

Onko Berliinin julkinen liikenne teille entuudestaan tuttu?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram