Pimeän syksyn katkaisuksi kaipasimme koko perhe pientä lomareissua. Vaan minne mennä, kun matkassa on kaksi leikki-ikäistä viikaria, vielä passiton pikkuvauva, eikä lomaakaan ollut kuin muutama päivä? Lähikaupunkien kylpylät hylkäsimme, sillä lämpimissä altaissa emme olisi voineet kuitenkaan polskia koko perheen voimin, vaan toinen vanhemmista olisi joutunut hoivaamaan vauvaa kylpemisen ajan. Kotimaan kaupunkilomailuun marraskuun alkupuoli ei ehkä muutenkaan ole oikein otollista aikaa, kun syyslomakausi on jo ohitse, eivätkä joulunajan tapahtumat ole vielä alkaneet. Ahvenanmaalla mökkeilimme vuosi sitten, joten nyt kaipasimme jotain muuta.

Vastaus lomakaipuuseen oli tuttu ja turvallinen, helppo ja moneen kertaan koluttu, mutta lapsille aina yhtä mieluisa laivaristeily Tukholmaan. Matkustusajankohdan valitsimme niin, että pääsimme risteilemään uudistuneella Silja Symphonylla. Kävimme kesällä TallinkSiljan kutsumina tutustumassa uudistuksiin ja arvelinkin jo tuolloin, että etenkin uusi iso leikkihuone olisi meidänkin lasten makuun.


Kolmen lapsen kanssa pääsimme ensimmäistä kertaa varaamaan family-hytin. Tilava hytti merinäkymin olikin tosi kiva! Vaunut sai helposti kärrättyä yhteen nurkkaan, lapsille jäi leikkitilaa lattialle ja nukkumaankin mahduimme leveästi koko porukka. Hytissä oli myös telkkari ja minibaarijääkaappi, jonka virvokkeet sisältyivät hintaan. Vauvaa varten hyttiin oli tuotu matkasänky, tosin meidän bebe nukkui tällä reissulla vielä äidin kainalossa. Perhehyttienkin sisustus kaipaisi kyllä jo pientä päivitystä. Ensi kerralla risteillessä täytyykin testata sisarlaiva Serenaden muumi-teemaisiksi tuunatut family-hytit.

Laivalla kulutimme suuren osan ajasta Silja Land -leikkimaailmassa. Pallomeri ja legorakentelupaikka olivat meidän lasten suosikkeja. Vauva kulki mukana vaunujen kantokopassa, rattaita Silja Landiin ei nimittäin saa tuoda sisälle. Meillä vanhemmilla oli täysi työ lasten perässä juostessa, mutta välillä poikien keskittyessä legorakenteluihin, olisi ollut ihana istahtaa pehmeälle sohvalle. Eli olisi tosi kiva, jos Silja Landiin saataisiin aikuisillekin mukavia istumapaikkoja, lehtiä luettavaksi ja vaikkapa hyvää kahvia ja teetä...hih ;). 

Ensimmäisenä iltana söimme perinteisesti Grande Buffet -ravintolan seisovassa pöydässä. Meidän perheelle tämä olikin kannattava juttu, sillä 5- ja 3-vuotiaat pojat pääsivät nauttimaan pöydän antimista ihan ilmaiseksi! Buffetin lasten pöytä oli vähän aneeminen (nakkeja, ranskalaisia ja lihapullia, eikä juuri muuta), mutta muilta osin uudistunut seisova pöytä oli iloinen yllätys. Etenkin jälkiruokapuoli minikokoisine leivoksineen ja smoothieineen oli ihanan näköinen. 

Paluumatkalla päädyimme italialaiseen ravintola Tavolàtaan.  Pöydässä jo istuessamme tarjoilija tuli kertomaan, että heillä ei ole erikseen lasten listaa, mutta pienille voidaan kyllä valmistaa puolikkaita annoksia ja soveltaa muutenkin ruokia lasten makuun sopiviksi. Myöhemmin kuulin, että viikonloppuisin Tavolàtassa on lapsille oma buffet, jota parikin ystävääni kehui todella hyväksi. Harmi, että näin keskellä viikkoa risteillessä tämä jäi meiltä kokematta, joskin saimme kyllä listaltakin kaikki valittua sopivat annokset.

Aamupalalla suosittelen satsaamaan muutaman ylimääräisen euron Tavolàtassa tarjoiltuun erikoisaamiaiseen, joka veti vertoja hyvälle brunssille. Oli suorastaan luksusta nautiskella tuoreesta leivästä, hedelmistä ja kuohuviinilasillisesta merimaisemia katsellen.

Meillä oli oikein kiva reissu "hyljelaivalla" (3-vuotiaan sanoin). Laivallakin oli mukavan väljää ja etenkin uusittu leikkipaikka oli junioritestaajien mieleen. Tukholmassa kävimme ensimmäistä kertaa ihastuttavassa klassikkokohteessa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa :) 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla