Joulu on yltiöpäisen lahjomisen aikaa. Paketteja tulee lapsiperheissä isoja määriä, eivätkä lapset välttämättä jaksa edes noteerata jokaista kääreistä paljastuvaa tavaraa. Me olemme jo aiemmin syntymäpäivienkin merkeissä suosineet kovien pakettien sijaan aineettomia lahjoja. Elokuvaliput, lahjakortit ja yhteinen aika ilostuttavat vielä jouluaaton jälkeenkin.

Nykyään on tarjolla perinteisten huvipuistopääsylippujen lisäksi myös paljon muita elämyslahjoja. Miltä kuulostaisi viedä vaikka kummipoika ajamaan kartingia? Tai yhteinen kevätpäivän vietto seikkailupuistossa? Tai ratsastustunti pienelle hevoshullulle? Ideoita löytyy varmasti jokaiselle!

Tässä alla on listattuna muutamia elämyslahjaideoita pukin apulaisille:

Pienelle luonnontieteilijälle mieluisa lahja voisi olla vuosikortti merimaailma SeaLifeen, Korkeasaaren eläintarhaan, trooppiseen eläintaloon Tropicarioon, Gardenian trooppiseen puutarhaan, Nuuksiossa sijaitsevaan Suomen luontokeskus Haltiaan tai tiedekeskus Heurekaan. Luonto tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia maksuttomiin elämyslahjoihin, pakettiin voi kääräistä esimerkiksi lupauksen retkestä läheiseen lintutorniin lintujen kevätmuuton aikaan, hiihtoreissusta makkaranpaistoineen laavulla tai kalastusretkestä. 

Elokuvaliput, lastenteatteri ja koko perheen konsertit sopivat kaiken ikäisille. Tarjontaa on ainakin täällä pääkaupunkiseudulla runsaasti. Laadukasta lastenteatteria on ohjelmistossa esimerkiksi eri kaupunkien omissa kaupunginteattereissa, Unga Teaternissa Espoossa sekä Nukketeatteri Sampossa. Musiikkitalolla on paljon koko perheelle sopivia konsertteja ja myös lasten suosikkien, kuten Ti-Ti Nallen, Muumien ja Hevisauruksen keikkakalenterit kannattaa katsastaa. 

Sisäleikkipuistot ovat varmaan lähes kaikkien naperoiden mieleen. Näihinkin voi ostaa erilaisia kausikortteja. Melkein kaikkiin museoihin on alle 18-vuotiaille vapaa pääsy, mutta yhteinen aika onkin usein se lahjoista arvokkain, joten lapsi ja vanhemmat ilahtuisivat varmasti museoretkestä mummin, kummin, tädin tai muun tärkeän aikuisen kanssa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram