Vietimme kokemuksia täynnä olevan päivän Helsingin messukeskuksessa Lapsimessuilla kolmen äidin ja kuuden lapsen voimin. Lapsista nuorin oli vasta pariviikkoinen ja vanhin 4-vuotias, joten pienten ehdoilla mentiin ja muun muassa lastenvaateshoppailut jäivät tällä kertaa aika minimiin. Messujen tarjonta tuntuu paisuvan vuosi vuodelta ja tänä vuonna meillä oli jopa hieman vaikeuksia päättää, minne kaikkialle suuntaisimme, kun ihan jokaiseen kivaan juttuun eivät aika ja energia riittäneet.

Leikki-ikäisiin suuren vaikutuksen tekivät paikalle tuodut ihan oikeat palo- ja poliisiautot. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ständillä paloautoon pääsi kiipeämään sisälle ja toisella puolella oli liukumäki, josta sai lasketella alas. Helsingin poliisilaitoksen pisteestä löytyi sekä pakettiautomallinen "maija" että moottoripyörä, joiden molempien kyytiin lapset saivat kiivetä. Maijaan oli mahdollista tutustua sekä takaovesta "pahisten" paikalta että keskiosasta, jossa muistoksi otettiin vielä sormenjäljetkin.

Piipaa-autojen lisäksi testiporukan suosikkeja olivat muumit, joita oli mahdollista nähdä ainakin Silja Linen ja Naantalin Muumimaailman messuosastoilla.

Messuvisiitin kruunasi Ti-Ti Nallen keikka. Riitta ja nallet pistivät innokkaan yleisön tanssimaan ja taputtamaan ja lapset jaksoivat hyvin seurata puolisen tuntia kestäneen esityksen. Leikkipisteitä ja touhunurkkia oli vähän joka puolella. Me pistäydyimme Fisher-Pricen ständillä, jossa oli sopivia leluja testattavaksi 1-2 -vuotiaillekin. 

Ruokailut hoidimme tällä kertaa omien eväiden ja messuilta saatujen puuro-, banaani- ja hedelmäsosenäytteiden turvin. Messuilla oli omien eväiden syömiseen tarkoitettu piknik-alue, joka toivottavasti ensi vuonna on laajempi. Nyt tuoleja ja pöytätilaa ei tahtonut riittää kaikille halukkaille. Ihmetystä herätti myös roskiksen puuttuminen eväidensyöntialueelta. Sen sijaan "Pidä ruokailualue siistinä" -kyltti sieltä löytyi.

Lapsimessuilla on perinteisesti vaipanvaihtopiste. Tänä vuonna sen varustelusta vastasi Libero.

Messukeskuksessa rattaiden kanssa liikkuminen on vähän vaivalloista, sillä tiloja on monessa kerroksessa, hissejä on niukanlaisesti ja ne ovat pieniä. Varaudu siis jonottelemaan :). Rattaat voi jättää myös vaunuparkkiin ja kantoreppujakin olisi ollut mahdollista lainata, mikäli sellaista ei omasta takaa löydy. 

P.S. Pääsimme tutustumaan messuilla myös Villervallan syksyn 2013 tulevaan mallistoon Skidin blogger loungessa. Väriä ja iloisia kuoseja on luvassa...näistä ehkä lisää myöhemmin :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla