Testiryhmä: kaksi aikuista ja kaksi lasta (1v ja 3,5v)

Lastenkin kanssa on välillä kiva päästä reissailemaan ja laivamatkailu on sellainen helppo tapa aloittaa ulkomaan matkailu tuoreen perheenjäsenen kanssa. Testiryhmä risteili Tukholmassa tuoreimman tulokkaan kanssa ensimmäisen kerran jo silloin, kun  hän oli kahden viikon ikäinen ja hyvin sujui. Meidän risteilykokemukset lasten kanssa on ollut aina Siljan laivoilla.

Taaperohan menee matkassa mukana siinä missä aikuinenkin ja viihdykettäkin löytyy leikkihuoneesta yllin kyllin. Kesäisin (ainakin Silja Serenadella/Symphonylla) on vielä laajennettu lasten leikkihuone, jossa on jos jonkinmoista härpäkettä. Lasten leikkihuoneessa on luonnollisesti myös lastenhoitohuone, mutta mielestäni yksi laivamatkustamisen hyvä puoli on se, että hoitolaukkua ei tarvitse kantaa koko ajan mukana, vaan vaipat pääsee nopeasti vaihtamaan myös omaan hyttiin. Laivan ravintoloista löytyy lastenlista ja jopa muumejakin saattaa laivalta bongata. Lisäksi lapsille on järjestetty laivalla kaikenlaista ohjelmaa niin, että tekemisen puutetta ei varmasti tule. Vauvan kanssa matkaa on helppo taittaa esimerkiksi Manducan tai vastaavan kantorepun avulla tai sitten ihan vaunujen kanssa. Me olemme ottaneet omat vaunut aina hyttiin asti mukaan ja vauva on nukkunut sitten yöunensa niissä. Kätevää :)


Me varasimme ravintolan buffesta pöydän jo etukäteen, laivamatkan tilauksen yhteydessä. Varauksessa kannattaa muistaa mainita myös lapset ja heidän ikänsä, niin pöytä osataan varata siten, että sen viereen mahtuvat myös vaunut tarvittaessa. Taaperollekin löytyy buffet pöydästä varmasti sopivaa syötävää ja miksi ei myös sormiruokaa juuri kiinteisiin opettelevalle vauvallekin.

Ruotsiin matkatessa lapset eivät tarvitse omia passeja. Maihinnousukortit jaetaan lapsillekin, mutta jos lapsella ei vielä ole nimeä, lukee kortissa vain Vauva Sukunimi. Aika herttaista :) Maissa Tukholmassa kuten Helsingissäkin on helppo kulkea lasten ja vaunujen kanssa. Hissit toimivat ja metrolla pääsee liikkumaan kätevästi. Yksi poikkeus kuitenkin on ja se on lippu. Helsingissähän aikuinen pääsee busseihin ja raitiolinjoille ilmaiseksi, mikäli matkustaa lapsen kanssa, joka istuu vielä rattaissa. Tukholmassa rattaiden kanssa kulkeva aikuinen pääsee matkustamaan maksutta ainoastaan bussissa. Muissa julkisen liikenteen välineissä, kuten metrossa, aikuisen on ostettava itselleen lippu, mutta lapsi saa matkustaa ilmaiseksi. Vauvanhoitohuoneita löytyy kauppakeskuksista ja isoista tavarataloista.

Mielestäni laivalla matkustaminen lasten kanssa on todella helppoa ja siellä on mukava vaihtaa tunnelmaa verrattuna normaaliin arkeen. Erityisesti kiittelen Silja Linen Serenade/Symphony laivoja, joissa on tilava ostos Promenade. Leveällä ostoskadulla on vaunujenkin kanssa helppo kulkea.

Lasten matkassa suosittelee laivamatkustamista lapsiperheille, mikäli haluaa saada pientä ja helppoa irtiottoa arjesta!

Binary Data277ce2a4-0f18-4f66-8656-27d655148419t1350563287699

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥ ♥ 
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram