Kuten lupasimme, tähän postaukseen olemme koonneet joukon vinkkejä, mitä 1-vuotiaalle voisi viedä lahjaksi. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa kysyä vanhemmilta, olisiko jollekin jutulle erityisesti tarvetta.

 

Kuvat: Marimekko, Iittala, Finlayson, Brio, Ikea, SkipHop.

Vaatteita. Jos tiedät lapsen koon ja taaperon (vanhempien) tyylin, vaatelahjaa löytyy joka hintaluokasta. Jos olet epävarma, vie lahjakortti lastenvaateliikkeeseen. Juuri kävelemään opettelevalle sankarille voi hankkia esimerkiksi tukevat ensiaskelkengät.

Omat astiat lapselle. 1-vuotiaalle ajankohtaisia. Reunalliset lautaset ja tukevat mukit toimivat hyvin pienellä ruokailijalla.

Lasten koon lakanat. Tässä vaiheessa lapsi siirtyy usein vauvakoon peitosta ja tyynystä seuraavaan kokoon. Esimerkiksi Finlaysonilla lasten pussilakanan koko on 120 x 160 cm ja tyynyliinan 40 x 60 cm. 

Lelut ja kirjat. 1-vuotiaalle taaperolle sopivia leluja ja kirjoja löytyy laidasta laitaan. Kannattaa hyödyntää myös lelukauppojen myyjien asiantuntemusta. Klassiset puulelut miellyttävät usein aikuistenkin silmää ja ovat kestäviä raisummissakin leikeissä. Monen taaperon lempipuuhiin kuuluu keittiön astiakaapin tyhjennys. Oma, mahdollisimman paljon oikeita astioita muistuttava, kattilasetti onkin naperolle usein mieluisa. Talvivauvalle tarpeeseen saattaisi tulla vauvapulkka, kesäleikkeihin käyvät hiekkalelusetit. Nukenrattaat ja taaperokärryt ovat myös ensiaskeleitaan ottavalle 1-vuotiaalle kivoja lahjoja.

Oma reppu. Jos päivähoito- tai kerhokuviot ovat ajankohtaisia, ikioma reppu saattaisi olla mieleinen lahja.

Väriliidut, sormivärit, piirustuspaperia. Pienet lapset ovat yleensä innokkaita taiteilijoita. Valitse 1-vuotiaalle myrkyttömät, lapsille suunnatut värit. Mehiläisvahaliidut kestävät hiukan maisteluakin.

Ilmapallo. Jos 1-vuotiaalla on monta isosisarusta ja perheessä hukutaan leluihin ja lastenvaatteisiin, foliopallosta on iloa aikansa. Ilmapalloja saa ympäri vuoden mm. Tiimarista.

Jotain itse tehtyä. Lorupusseja saa valmiina ja näppäräsorminen askartelee sellaisen helposti itsekin. 

Kuten tiedetään, lapsen kasvatus ei ole ilmaista, joten lapselle oman pankkitilin avaaminen ja sinne pienen pesämunan kerryttäminenkään ei olisi huono lahjaidea ;)

Millaiset lahjat teidän perheessä on koettu hyviksi ekoja syntymäpäiviään viettävälle?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram