Joulukuun kolmantena tunnelmoidaan koko perheen voimin kuuman juoman äärellä. Sytytetään kynttilä, paistetaan ensimmäinen satsi joulutorttuja ja kaadetaan mukeihin lämmittävää glögiä, mehua tai kaakaota, kunkin makumieltymysten mukaan. Sopivasti mausteinen inkiväärijuoma on ehkä enemmän aikuisten makuun, mutta omenamehuun tehtynä toimii hyvänä kotitekoisena flunssankarkoittajana myös pikkuväelle.

Inkiväärijuoma

n. 10 cm pala inkivääriä

2 l vettä

n. 1 dl sokeria

n. 1l omenamehua tai valkoviiniä

Viipaloi inkivääristä vinoja viipaleita niin, että viipalen makua antava pinta-ala on mahdollisimman suuri. Keitä viipaleita sisältävä vesi kiehuvaksi. Lisää sokeria noin desin verran. Keitä hiljalleen noin kahden tunnin ajan. Maistele, lisää sokeria tarvittaessa. Siivilöi keitos. Inkiväärijuomaa on tässä vaiheessa jäljellä reilu litra. Lisää noin litra omenamehua tai valkoviiniä ja kuumenna juoma. Sokerin ja omenamehun määrää voi säädellä oman maun mukaan. 

Tavallisista tähtitortuista saat söpöjä miniversioita, kun kaulit valmiita voitaikinalevyjä hiukan isommiksi ja leikkaat veitsellä pieniä neliöitä. Yhdestä levystä tulee kahdeksan minitorttua. Näiden torttujen täytteeksi sopivat perinteisten luumu- ja omena-kanelimarmeladin lisäksi esimerkiksi ranskanpastillit, jotka painetaan uunilämpimän tortun päälle koristeeksi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram