Kun kyselimme teiltä lukijoilta suosituksia lapsille sopivista retkikohteista Tampereella, useammassakin kommentissa mainittiin Lastenkulttuurikeskus Rulla. Niinpä toisena lomapäivänä tankkasimme vatsat täyteen hotellin aamiaisbuffan antimia ja otimme suunnaksi viehättävän Finlaysonin alueen, jonka sisäpihalta, osoitteesta Finlaysoninkuja 6, oikea paikka löytyikin. Lastenrattaat pyydettiin jättämään oven ulkopuolelle, katoksen alle parkkiin. Koska testiryhmän kuopus oli juuri ennättänyt nukahtaa päiväunille, saimme kuitenkin luvan ottaa kärryt sisälle asti.

Rullaan on vapaa pääsy ja se on avoinna vapaa-ajankävijöille torstaista sunnuntaihin päiväaikaan. Tarkempia tietoja aukioloajoista ja kulttuurikeskuksessa järjestettävästä toiminnasta löytyy Rullan nettisivuilta. Meidän vierailumme aikaan (ja vielä kesäkuun alkuun asti) Rullassa pääsi pulahtamaan merellisiin tunnelmiin Käsityökoulu Näpsän Sukellus-nimisessä näyttelyssä. Näyttelysali oli täynnä kekseliäitä ja inspiroivia taideteoksia, joiden parissa käsityökoulun 4-17 -vuotiaat opiskelijat olivat ahkeroineet.

Lapsia kyllä vähän harmitti, ettei hienoilla jutuilla päässyt leikkimään, kun joka paikassa oli niitä ruksilla varustettuja käden kuvia... Onneksi kuitenkin näyttelytilasta löytyi laatikollinen ihanaa ja hyvin muovautuvaa taikahiekkaa, johon sai upottaa kätensä ihan luvan kanssa.

Lapset pääsivät myös itse tekemään taidetta ja osallistumaan yhteisen koralliriutta-teoksen rakentamiseen. Pian kaksivuotiaaltakin onnistui merenelävien värittäminen piirustusalustan avulla ja 3- ja 4-vuotiaat neulahuovuttivat innokkaina aikuisen pienellä avustuksella hauskat kalat.

Isompien kaverusten taiteillessa parivuotias taapero tutustui Rullan pienimmille kävijöille suunnattuun Vedenalaiseen valtakuntaan, nukkekotiin ja muihin kiinnostaviin juttuihin.

Rullan wc-tilat sijaitsevat rappukäytävässä näyttelyhuoneiden ulkopuolella ja niihin päästäkseen tarvitsee avaimen henkilökunnalta. Aivan pikkuvauvoja varten eteisessä näytti kylläkin olevan hoitopöytä.

Meidän testiryhmän junioreiden mielestä kivointa Rullassa oli huovuttaminen ja hiekan muovailu. Vilkkaan taaperon kanssa meinasi äidille tulla välillä hiukan stressiä, etteivät pienet sormet vain ole koskemassa mihinkään kiellettyyn taideteokseen...suosittelemmekin näyttelyvierailua hiukan isommille lapsille, jotka jo ymmärtävät, mitä "ei"-tarkoittaa :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat