Nyt se sitten koittaa! Blogin testiryhmän esikoinen aloittaa koulutiensä. Äidillä tunteet myllertää ja lapsi puhkuu intoa! Kuinka tässä näin kävi? Mihin aika kulkee? Vastahan me kotiuduimme pienen tuhisevan nyytin kanssa kerrostalokaksioon. Vastahan me valvoimme itkuisen vauvan kanssa pimeinä syksyöinä. Vastahan hän oppi kävelemään ja pian jo juoksi innokkaana jalkapallon perässä. Vastahan hän aloitti päiväkodissa ja silloinkin äidin silmät täyttyivät salaa kyynelistä. Mutta kyllä, melkein 7 vuotta on kulunut siitä kun pieni nyytti syntyi ja nyt on oppivelvollisuuden aika. Meillä esikoinen on kovin oppimishaluista tyyppiä. Oma-aloitteisesti on opeteltu lukemaan ja koko ajan arvuutellaan äidiltä erilaisia laskutoimituksia. Voi kun tuo valtava oppimisen halu pysyisi lapsella vielä monia vuosia!

Lapsi on odottanut huolettomana koulutaipaleensa alkua, mutta äiti sen sijaan pohtinut siihen liittyviä materiaalihankintoja. Millainen reppu ekaluokkalaisella tulisi olla? Kuosiltaan lapsellinen vai laadultaan kestävä? Ergonomisesti hyvä vai lapsen mieltä lämmittävä? Koululaisen habitukseen sopivia vaatteita on hankittu jo jemmaan esimerkiksi Mainion aleista, mutta muutama asia vielä askarruttaa. Onko lapsilla koulussa erikseen ulko- ja sisähousut? Tarvitaanko koulussa sisätossuja? Käytetäänkö koulussa kuravaatteita? Entä tulisiko vaihtovaatteita olla repussa mukana? Pieniä juttuja, mutta mieltä askarruttavia silti.

Postilaatikkoon on viime viikkoina tipahdellut eri puhelinliittymäyritysten mainoksia. Eräs firma lähetti mainosten seassa myös sim-kortin, jonka asetin mummilta ylijääneeseen puhelimeen. Lapsi on omasta puhelimesta innoissaan ja soittelee isovanhemmille vähintään kerran päivässä. Riittääkö ekaluokkalaiselle tuollainen vanha peruspuhelin, vai onko kaikilla muilla hieno älypuhelin? Nämä on näitä elämän suuria pohdintoja ;)

Onko blogin lukijoissa muita kohtalotovereita? Ovatko teillä lapset vielä päiväkoti-iässä tai jo kenties aiemmin koulutiensä aloittaneita?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla