Testiryhmä: 2 aikuista, 2 lasta (6 kk, 3 v.)

Kun Tukholma ja Tallinna on nähty, mukava kohde lapsiperheen viikonloppulomalle on Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina. Lennot ovat lyhyet (1 h 20 min suuntaansa) ja niitä saattaa hyvällä tuurilla saada hyvinkin edullisesti. Siisteys ja turvallisuus ovat pohjoismaalaisittain korkeaa tasoa, mutta kuitenkin tunnelmassa on jotain erilaista, keskieurooppalaista ja pienen suurkaupungin tuntua.

Me majoituimme Copenhagen Island Hotelissa kolmen hengen huoneessa. Hotelli taisi olla enemmän business- kuin perhematkailijoille suunnattu, mutta hyvä sijainti, hulppeat merinäkymät ja herkullinen aamiaisbuffet kompensoivat ihan riittävästi leikkihuoneen puutetta.


Lapsiperheen must-nähtävyys Kööpenhaminassa on Tivoli. Me olimme reissussa joulukuussa, jolloin Tivolin alueella oli joulumarkkinat. Keski-Euroopasta tutuissa markkinakojuissa myytiin kuumaa juomaa, pientä purtavaa ja monenlaista joulukrääsää. Huvipuiston laitteisiinkin pääsi hurvittelemaan, kolmevuotias testasi lasten pikajunaa.


Köpiksessä on toimiva joukkoliikenne. Me matkustimme paikallisella lähijunalla. Tuplarattaiden kanssa oli helppo liikkua matalalattiajunissa ja vaunuihin on selkeästi merkitty tilat lastenrattaille. Lapset pääsivät reissaamaan ilmaiseksi, mutta Helsingistä tuttua vapaamatkustajan etua rattaiden kanssa liikkuvalle ei Kööpenhaminassa tunneta.


Tanska ei ole euromaa ja ainakin tämänhetkisten kurssien vallitessa hintataso tuntui melko korkealta. Houkutuksia shoppailulle kyllä on, esim. monet laadukkaat lastenvaatemerkit (Ticket, Molo Kids, Wheat...) ovat tanskalaista designia. Köpiksen lentokentältä löytyy mm. Hamley's ja Molo Kidsin myymälä (sekä äidille Victoria's Secret ;) ), eli jokunen kruunu kannattaa säästää sinnekin. Eikä legojen kotimaasta toki voi poistua ilman vierailua Lego-putiikissa pääostoskatu Strøgetin varrella.


Ruokakaupasta ostimme vauvalle Hippin ja Semperin soseita, suomalaisella tekstillä varustettuna. Purkkiruoan lämmittämistä varten meille annettiin kahvilassa kulhollinen kuumaa vettä, kuulemma eivät voi ottaa ravintolan keittiöön mitään ruokia ulkopuolelta.

Tuttua pohjoismaalaista tasoa Tanskassa on valitettavasti myös ilmasto. Kannattaa siis pakata mukaan lämmintä ja sateenkestävää vaatetusta.

Seuraavaan reissuun jäi nähtävyyksistä ainakin eläintarha ja akvaario. Ja ehkäpä sen seuraavan reissun voisi kuitenkin ajoittaa kesäaikaan, vaikka jouluinen tunnelma (räntäsadetta lukuun ottamatta...) omalla tavallaan olikin ihana.


Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥ ♥ 
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat