Kuten jo aiemmin kerroimme, lensimme Legoland-reissullemme poikkeuksellisesti Hampuriin, emmekä Kööpenhaminaan. Automatkaa Hampurista Billundiin kertyy hieman vähemmän kuin Kööpenhaminasta ja muutenkin lomailimme mielellään myös hintatasoltaan edullisemman Saksan puolella. Majoitus ja eläminen ei Tanskassa nimittäin ole mitään kovin edullista.

Yövyimme kuitenkin Tanskankin puolella kolme yötä ja "majataloksi" valitsimme Koldingissa sijaitsevan Kolding Hotel Apartmentsin. Hotelli vaikutti nettikuvien perusteella kivalta järvimaisemineen ja keskeisine sijainteineen. Ja olihan se! Huoneet ja aulatilat oli sisustettu tanskalaisella designilla ja silmä lepäsi. Pieni pettymys tosin koettiin heti hotelliin saavuttuamme, kun savuton huoneemme haisi todella voimakkaasti tupakalle. Huoneen hajuhaittoja yritettiin ensimmäisen yön ajaksi lieventää erilaisten suihkeiden avulla, mutta kahdeksi seuraavaksi yöksi saimme vaihdettua huonetta. "Harmi" vain, että loppulomamme ajaksi vapaana ei ollut muuta kuin yksi kattohuoneisto/sviitti, johon sitten majoituimme.

Perushuoneessamme oli olohuone/keittiötilan lisäksi kaksi makuuhuonetta ja wc/kylpyhuone. Tilaa olisi ollut nelihenkiselle perheelle juuri sopivasti. Pienten lasten kanssa tosin nukkumajärjestyksen kanssa meinasi tulla haastetta, kun toisesta huoneesta löytyi kerrossänky ja toisesta parivuode. Lopulta kävi niin, että äiti ja lapset valloittivat parivuoteen ja isi pääsi uinumaan kerrossänkyyn. Kattohuoneistossa olikin sitten petipaikkoja valittavana yllin kyllin. Lapsia olisi houkuttanut unet parvella, kun taas vanhemmille riitti makuutilat ilman portaiden kapuamista. Lopulta makuuhuoneet jaettiin perus sukupuoliroolituksella, pojat toisessa ja tytöt toisessa. Wc-tilojakin kattohuoneistosta löytyi molemmille ryhmille omat. Tilaa oli niin runsaasti, että hyvin olisi voinut jatkaa lomaa hieman pidemmällekin. Hotellissa ei varsinaista aulabaaria ollut, mutta aamiaista tarjoiltiin aulatiloissa, jos sen oli etukäteen tilannut. Paikka oli jotenkin sympaattinen ja henkilökunta erittäin asiallista ja mukavaa.

Koldingin huoneistohotellin pihalla oli lapsille pieni leikkipaikka ja reilun kymmenen minuutin kävelymatkan päästä löytyi iso leikkipuistoalue. Alueelta löytyi perinteisten leikkialueiden lisäksi polkuautorata ja pieni lampi, jolle pääsi polkemaan veneillä veloituksetta. Aurinkoinen kesäpäivä sujui leikkipuistossa kuin huomaamatta, välillä piknik-eväitä nauttien. 

Kolding oli jotenkin todella idyllinen paikka. Mikään kova menomesta kaupunki ei ollut ja iltaisin kaduilla olikin kovin hiljaista kauppojen suljettua ovensa. Yksi yllätys koettiin, kun lähdimme perjantai-iltana kuuden jälkeen lunastamaan hotellimajoituksen yhteydessä saatuja uintilippuja viereisestä uimahallista. Uimahalli olikin mennyt kiinni jo kuudelta ja uimakellukkeisiin pukeutuneet juniorimatkailijat joutuivat pettymään karvaasti. Onneksi hotellihuoneesta löytynyt amme pelasti ja uintiliputkin päästiin käyttämään seuraavana aamuna. 

Koldingia voi hyvin suositella majoituskohteeksi Legolandissa vieraileville. Ajomatka huvipuistoon ei ole liian pitkä ja idyllinen pikkukaupunki tarjoaa hiemaan muunlaistakin nähtävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat