Tiedättekö, kun joskus asiat vain loksahtavat paikoilleen. Jopas kuulostaa nyt suureelliselta, eikä tällä kertaa ollut sen suuremmasta kyse, kuin syyslomasuunnitelmista. Lapset lomailivat koulusta ja päiväkodista koko viikon ajan, mutta meillä aikuisilla vapaata oli vain yhden päivän verran. Pohdimme ohjelmaa tuolle ruhtinaalliselle vapaapäivälle ja pitkien pohdintojen jälkeen päätimme lähteä yhden yön hotellilomalle Turkuun. Kun matkakohde oli selvillä, alkoi tarkemman aikataulun suunnittelu. Popin outletiin oli päästävä, samoin kuin Turun linnaan. Mutta mitä muuta Turun seudulla voisi syksyisenä lomapäivänä tehdä. Elokuviin? - Joo, mutta sopivaa koko perheen elokuvaa ei löytynyt. Jääkiekko-otteluun? - Joo, mieleinen ajanviete perheen miesväelle, naisvalta ei niin arvostaisi. Kuin kreivin aikaan blogin sähköposti kilahti ja Kokoon Oskar lähestyi meitä meilillä.

Meilissä kerrottiin aivan Turun keskustassa, Forum korttelissa sijaitsevasta koko perheen Kokoo -leikkipaikasta. Kyllä tosiaankin - koko perheen leikkipaikka. Täällä nimittäin myös vanhemmat pääsevät toteuttamaan luovuuttaan ja hampaankoloon jääneitä Lego-haaveitaan. Tarjolla on nimittäin 1 000 kiloa Legoja kaikkien meidän rakennettavaksi. Kokoo on siis lasten ja aikuisten yhteinen Legojen rakentamispaikka. Idea lähti kahden nuoren miehen ajatuksesta keksiä lapsille ja nuorille sopiva ajanvietepaikka myös sade- ja pakkaskeleille. Hoplopit ja muut peuhupaikat ovat kovin äänekkäitä, rauhattomia ja lapsille aika raskaitakin ajanvietepaikkoja. Kokoossa rakennetaan Legoja melko hiljaa ja keskittyneesti, joskin välillä pikkumiesten legoleikit saattavat yltyä äännekkäämmiksikin. 

Kuinka me sitten koimme Lego-palikoiden rakentelun Suomen Turussa? Oikeinkin mielekkäänä! Perheen pää uppoutui Legojen maailmaan hyvinkin syvällisesti ja lapset olisivat viihtyneet legolaarien äärellä tuntikausia. Kokoossa tulee oikeasti vietettyä aikaa yhdessä lasten kanssa ja suunnitella toinen toistaan hienompia rakennelmia. Valmiit teokset voi jättää Kokoon hyllyille näytille tai ostaa kilohintaan kotiin.

Sisäänpääsymaksu Kokoon leikkipaikkaan on lapsilta 5 euroa ja lapsi+aikuinen 9 euroa. Tilassa olevat Lego-palikat on pääosin hankittu käytettynä, eli kierrätystäkin kunnioitetaan! Wc-tilat vaipanvaihtoalustoineen paikasta löytyy ja kuulemma sohva ja naistenlehdetkin ovat tulossa. Isommalle porukalle tilan voi varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella, eli esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen on tulevaisuudessa mahdollista. Tarkempia tietoja Kokoosta löytyy täältä. Kokoosta jäi matkaan hyvä mieli! Lasten matkassa suosittelee!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla