Linnanmäen tämänvuotinen lippu-uudistus on kerännyt sekä kiitosta että moitteita. Samalla, kun alle 120-senttisten edullisempi Pikkuhupi-ranneke jäi historiaan, muutettiin jo ennestään veloituksettoman Panoraama-tornin lisäksi kymmenen pienten lasten laitetta kokonaan maksuttomiksi. Linnanmäen nettisivuilla on luettelo maksuttomista laitteista sekä kartta, josta näkee kaikkien laitteiden sijainnin. Samaa karttaa on jaossa myös huvipuiston lipunmyyntitiskeillä.

Me kävimme testaamassa neljän aikuisen ja neljän alle 5-vuotiaan lapsen kokoonpanolla, vieläkö huvipuistojen klassikko pitää pintansa. Olimme liikkeellä aurinkoisena viikonloppupäivänä, jolloin yllättäen muutama muukin porukka oli päättänyt lähteä huvittelemaan. Jos tulet Lintsille autolla, varaudu siihen, että parkkitilaa on huvipuiston omalla pysäköintialueella rajoitetusti. 

Linnanmäen huvipuistoalueelle ei ole enää moneen vuoteen ollut erillistä sisäänpääsymaksua. Vuoristoradan tervantuoksusta, laitteissa kieppuvien kiljahduksista ja iloisesta huvipuistotunnelmasta pääsee siis nauttimaan ihan ilmaiseksi. Me kiersimme lipunmyyntipisteestä napatun kartan avustuksella kaikki ilmaislaitteet läpi. Ruokatauon ja Angry birds -leikkipuistoilun ohella tähän meni aikaa nelisen tuntia.

3- ja 4-vuotiaat kaverukset olivat juuri sopivan ikäisiä ja kokoisia maksuttomiin pienten lasten laitteisiin. Paino sanalla kokoisia, nimittäin useimpiin ilmaislaitteisiin on pituusrajoituksia joko niin, että ne ovat sallittuja yli metrin mittaisille tai vaihtoehtoisesti 100-140 cm pitkille. Jos siis mukana on pari senttiä alle metrin mittainen reipas napero, saattaa paikan päällä välttää pahimmat itkut, jos jo kotona otetaan puheeksi, että osa laitteista on sitten sellaisia, että niihin pääsyä joutuu odottelemaan mahdollisesti ensi kesään. Toinen asia, mikä kannattaa maksuttomien laitteiden osalta huomioida, on että ne suljetaan jo kaksi tuntia ennen huvipuiston sulkemisaikaa.

Hyväksi päätökseksi osoittautui myös se, että lapsilla oli mukana samanikäinen kaveri. Ainakaan 3-vuotias ei olisi varmasti yksin uskaltautunut lasten laitteisiin, joista osa oli yli 140-senttisiltä kielletty, eli aikuinen ei päässyt seuraksi.

Ruokailumahdollisuudet Lintsillä ovat monipuoliset. Kattilan ravintolamaailmassa on kuusi erilaista ravintolaa ja näiden lisäksi tarjolla on pienempään nälkään nakkikioski-tyyppistä purtavaa sekä mahdollisuus omien eväiden syöntiin. Niin ja makeita herkkuja löytyy tietysti hattarasta metrilakuun.

Wc-tiloissa oli tapahtunut huima parannus sitten viime käynnin. Naisten vessa oli oikea Ruususen valtakunta. Hoitotasoja näytti opasteiden mukaan löytyvän sekä naisten että miesten puolelta ja invavessan koppiin mahtui hyvin rattaidenkin kanssa. 

Onko täällä muita Lintsin kävijöitä? Mitä mieltä te olette lippu-uudistuksesta? 

  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla