Näin kesän kynnyksellä on monta juhlaa ja muistamisen aihetta. Päivänsankareita, kerhon ohjaajia ja muskariopeja olisi kiva muistaa jollain pienellä. Usein lapsen itse tekemä kortti on mieluisa muisto joko sellaisenaan tai vaikka kukkasen ohessa. Tässä ohjeet kesäisen kukkakortin askarteluun. Kortti syntyy nopeasti ja aikusen avustuksella 3- ja 4-vuotiaatkin pääsivät tekemisen makuun.

Tarvitset:

  • korttipohjia
  • silkkipaperia
  • (parsin)neulan ja lankaa
  • muutaman helmen
  • sakset

Aloita leikkaamalla taitellusta silkkipaperista ympyröitä sopivaa muottia (esim. lastenruokapurkin kansi) apuna käyttäen. Mitä useampi kerros silkkipaperia on, sitä pörheämpi kukasta tulee.

Pujota lanka neulansilmään, pistä neula kortin nurjalta puolelta ja silkkipaperiympyröiden läpi. Pujota helmi lankaan ja pistä neula takaisin nurjalle puolelle. Katkaise lanka ja solmi päät yhteen.

Rypytä silkkipaperia muutama kerros kerrallaan helmen ympärille.

Tee kukkasia haluamasi määrä, anna lapsen piirtää kukille varret ja kirjoita korttiin kiva teksti.

P.S. Yksi kuvan korteista on isin ja 3-vuotiaan yhdessä askartelema, joten tämä puuha onnistuu varmasti hiukan kokemattomammaltakin näpertelijältä ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram