Kesän ja lomien pikkuhiljaa lähestyessä aloimme muistelemaan viime kesää, jolloin teimme retken Ruotsin tunnetuimpaan eläintarhaan Kolmårdeniin. Eläintarha on pohjoismaiden suurin ja villejä kohteita sieltä löytyy yli 700. Olimme matkassa omalla henkilöautolla, joka oli lastattu iloisilla lapsilla ja runsailla eväillä. Saavuimme suurelle parkkipaikalle eläintarhan kupeeseen ja koimme suuren yllätyksen. Eläimiä ei päässytkään enää katsomaan turvallisesti oman auton kyydistä, vaan sinne piti lähteä kävelemään. Tässä vaiheessa hiukan jännitti, kuinka lapset jaksaisivat, mutta huoli oli lopulta turha. Matkassa olivat toki rattaat pienimmälle ja isompi kulki kätevästi omin jaloin tai välillä myös seisomalaudalla. Kävelymatkaa oli useampi kilometri, mutta matka ei tuntunut niin pitkältä, edes leikki-ikäisen mielestä, koska katsottavaa oli juuri sopivin välimatkoin.

 

Eläintarha oli testiryhmälle kovasti mieleinen. Eläimiä näkyi paljon paremmin kuin kotoisassa Korkeasaaressa ja toki niitä oli myös hurjasti enemmän. Yksi päivän kohokohta oli ehdottomasti Kolmårdenista löytyvä Safaripuisto. Safarin yllä kulkevan maailman ensimmäisen villieläinpuiston köysiradan vaunussa pääsee tarkastelemaan eläimiä todella läheltä. Kokemus oli hieno ja lapsille vähän jännäkin. Rattaiden kanssa ei safarivaunuun luonnollisestikaan päässyt, vaan ne piti jättää läheisen katoksen alle. Kaikki arvotavarat kannatti siis ottaa safarille mukaan, mutta muut tavarat, kuten sadevaatteet, jätettiin rattaisiin odottamaan.

 

Kolmårdenista löytyy lisäksi myös merieläinmaailma, mutta siihen tutustuminen jäi meiltä toiseen kertaan. Alueella on niin paljon nähtävää, että siellä saisi helposti kulumaan kaksikin päivää, mutta se on sitten toinen juttu, että kiinnostaako lapsia paikka vielä seuraavanakin päivänä. Me teimme eläintarhaan vain yhden päivän reissun niin, että katsottavaa jäi vielä seuraavallekin kerralle, jollekin toiselle kesälle.

 

Kuten "turistipaikoissa" yleensä, myös Kolmårdenissa hinnat ovat melko korkeat. Päivälippu aikuiselle kustantaa 399 kr (n.46€) ja lapselle 299 kr (n. 35€). Me vältyimme oikeastaan pääsylippuja lukuunottamatta muista kustannuksista, koska olimme varanneet eväät matkalle mukaan. Tämä osoittautuikin ihan hyväksi ideaksi myös sen vuoksi, että vältyimme turhilta jonottamisilta. Katettuja eväspaikkoja löytyi alueelta useampia ja evästaukoja olikin hyvä pitää aina silloin kun lämmin kesäsade yllätti. Myös vessoja ja lastenhoitohuoneita oli alueella tasaisin väliajoin.

 

Ajo-ohjeet Kolmårdeniin löytyvät täältä ja ainakin autolla löysi helposti perille kylttejä seuraten. Kolmårdenin eläintarhasta löytyy kaikkien niiden eläinten lisäksi myös mm. Bamse-nallen maailma, jossa lapset pääsevät leikkimään ja seikkailemaan. Yllättäen hienoista leijonista huolimatta Bamsen satumaailma sekä muut leikkipaikat jäivät leikki-ikäiselle parhaiten mieleen.

Lasten matkassa suosittelee!

Joko teillä on kesäsuunnitelmia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat