Raitiovaunu, ratikka, spåra.

Raitiovaunu, ratikka, spåra...Helsingin keskustan kaduilla kolistelevalla vihreällä vaunulla on monta nimeä.

Raitiovaunulla, kuten muillakin pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineillä, alle 7-vuotiaat lapset ja 0-6 -vuotiasta lasta rattaissa kuljettavat aikuiset matkustavat ilmaiseksi. Ratikoita on liikenteessä uusia ja vanhoja. Uudet ratikat ovat kaikki matalalattiaisia, vanhoissa on sekä matalalattiamalleja että sellaisia, joihin rattaat joutuu nostamaan kyytiin. Pysäkkiaikatauluista voi tarkistaa ennakkoon, minkälainen yksilö seuraavaksi on tulossa.

Matalalattiaratikoissa lastenvaunuille on tilaa toiseksi etummaisen oven kohdalla, muissa paikka löytyy keskiovilta. Huomaathan, että vanhanmallisten, korkeiden ratikoiden oviaukosta eivät kovin leveät lastenrattaat mahdu sisään. Esimerkiksi Brion Sing-rattaat ovat liian leveät, testattu on...

Bussien tapaan ratikassakin on lastenvaununappi, jota kannattaa painaa, kun on jäämässä vaunujen kanssa pois. Ratikalla on kätevää kulkea keskustan alueella ja körötellä esimerkiksi Linnanmäelle tai Kaivopuistoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat