Me lähdimme joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna etsimään joulutunnelmaa hieman kotoa kauempaa. Auton nokka osoitti kohti Tamperetta ja määränpäänä Särkänniemestä löytyvä Koiramäki. Koiramäellä pyydetään astumaan sisään joulusatuun ja lähteä mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan. Joulutunnelmaa sai pimeässä räntäsateessa hieman haeskella, mutta kyllä sekin lopulta Koiramäeltä löytyi.

Koiramäen joulun sisäänpääsyliput eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Isäntä huokaisikin syvään, kun perheemme liput kustansivat yhteensä 60 euroa. Lisää hämmästystä aiheutti, kun sisään astuttuamme huomasimme poniratsastuksen maksavan vielä erikseen viisi euroa. Rahastuksen maku onneksi hälveni suusta loppuillan aikana, kun selvisi, että muut puuhat sai toimittaa ilman erillisveloitusta.

 

Koiramäen vanhanaikaiset rakennukset, eläimet, tunnelmavalot ja kaiuttimista kantautuva joulumusiikki saivat kyllä kyynisimmätkin hilpeälle joulumielelle. Lapset koristelivat innoissaan joulupipareita, askartelivat joulukortteja ja lumihiutaleita sekä rakensivat pikkuautoja. Myös hellyyttävät pikkupossut ja muut eläimet saivat lapsille ilon ylimmilleen. Vanhemmat nauttivat rauhallisesta tunnelmasta, joka puistossa myöhään lauantai-iltana vallitsi. Ruuhkaa ei siis ainakaan itsenäisyyspäivänä liiemmin ollut ja kaikissa pajoissa pääsi puuhiin saman tien käsiksi.

Vanhemmille tuli ylimääräisiä sydämen tykytyksiä alueelta löytyneistä avoimista nuotiopaikoista, joiden ääressä jokainen sai paistella vaahtokarkkeja omaan tahtiin. Paria läheltä piti tilannetta lukuunottamatta isommilta onnettomuuksilta vältyttiin ja vaahtokarkitkin saatiin nauttia grillattuina. Lasten mielestä Koiramäen joulun parasta antia olivat ehdottomasti Joulupukin tapaaminen, pikkuautojen rakentaminen ja Drakkulan linna, jonka sisältä löytyi hoplop-tyylinen rata.

 

Koiramäen joulu on avoinna vielä tammikuun 4.päivään asti ja tarkemmat aukioloajat löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat