Joululoman rauhallisiin iltoihin sopii hyvin leffahetki koko perheelle sopivan jouluisen elokuvan parissa. Minkälaisia elementtejä sitten kuuluu lasten jouluelokuvaan? Me hyödynsimme loppusyksyn flunssakaudet tehokkaasti ja katsoimme kriittisen käyttäjäraadin kanssa kahdeksan elokuvaa läpi. Lopputuloksena voidaan todeta, että ainakin joulukuusi, tonttuja, lahjoja ja joulupukki taisi vilahtaa jokaisessa filmissä. Niin ja tietenkin se joulumieli kuuluu jouluelokuvaan kuin kynttilä joulukuuseen :).

Tässä alla on esitelty kahdeksan lapsille tai koko perheelle suunnattua jouluelokuvaa.

Seikkailija Dora - Doran joulu

Englantia, espanjaa ja suomea sujuvasti sekoittava seikkailijatyttö Dora ja serkkunsa ”Googo” (eli Diego) ovat meidän kaksivuotiaan kuopuksen mieleen. Dora viilettää seikkailusta toiseen ystävänsä Nuuti-apinan kanssa. Samalla opetetaan pienille katsojille värejä, muotoja, englanninkielisiä sanoja ja hyvän kaverin käytöstä. Doran joulu -dvd sisältää neljä jouluisilla elementeillä maustettua tarinaa. Yhteensä katseltavaa riittää puoleksitoista tunniksi. Testiryhmästä Doran seikkailut upposivat parhaiten nuorimpiin, 2-3 -vuotiaisiin, katsojiin.

Postimies Paten joulu

Postimies Pate on tuonut postin jokaisen luo jo vuosikymmenten ajan. Kehitystä on tosin omista lapsuusvuosista tapahtunut ainakin Paten kulkuvälineissä. Postimies Paten joulu -dvd sisältää kaksi jaksoa; Postimies Paten joulu sekä Postimies Pate ja merirosvot. Näistä jouluaiheinen on, kuten nimestäkin saattaa päätellä, ensimmäisenä mainittu. Jaksot kestävät yhteensä 50 minuttia.

Puuha Pete: Kaikkien aikojen joulu

Puuha Pete -dvd:n on meidän lasten mummo hankkinut joitakin vuosia sitten ja sitä onkin tullut mummolassa katsottua muutenkin kuin vain joulun aikaan. Tarinassa valmistaudutaan joulun viettoon kaupungissa ja odotetaan Puuha Peten kaksoisveljeä vierailulle. Elokuva kestää vajaan tunnin ja se sopii kaikenikäisille katsojille.

Nalle Puhin joulu

Nalle Puhin joulu -dvd:n ostin jo esikoisen ollessa pieni taapero. Ehkä levy tuli hankittua enemmänkin omissa nostalgiapuuskissa ja yhtä paljon itselle kuin lapsille, joihin Puhin seikkailut eivät ole ainakaan toistaiseksi niin kympillä uponneet. Vähintään kerran vuodessa Nalle Puhin joulu on kuitenkin katsottu koko perheen kanssa. Nalle Puhin joulu -elokuva kestää tunnin.

Niko - Lentäjän poika

Niko - Lentäjän poika on vuonna 2008 valmistunut, suuren suosion saavuttanut animaatioelokuva, jolle on jo tehty jatko-osakin (Niko 2 - Lentäjäveljekset, 2012). Tarina kertoo poropoika Nikosta, joka etsii Joulupukin lentäviin poroihin kuulunutta isäänsä. Elokuvan kesto on tunti ja vartti ja suositusikäraja 7 vuotta. Meidän esikoinen oli elokuvasta kovin innoissaan. Harmi vain, että kirjastosta lainassa ollut levy oli ilmiselvästi ollut kovassa suosiossa ja noin puolivälissä leffaa se sanoi sopimuksensa irti ja jumittui. Sen verran pahasti jatko jäi kaivelemaan, että täytynee jostain metsästää paremmin pelittävä versio elokuvasta.

Madagascarin joulu

Madagarscarin joulu -dvd:llä seikkailevat Madagascar-leffoista tutut eläinkaverukset. Mitä ihmettä joulupukki tekeekään eksoottisella Madagascarin saarella...? Huumorilla varustettu seikkailu jaksoi kiinnostaa eskari-ikäisiä kaveruksia, joille osa muista Madagascar-elokuvista oli jo entuudestaan tuttuja. Madagascarin joulu -animaatio kestää puolisen tuntia ja sen suositusikäraja on 7 vuotta.

Viiru ja Pesonen joulupuuhissa

Meidän perheessä ehdoton joulun suosikkielokuva on Viirun ja Pesosen joulupuuhista kertova filmi. Elokuvassa seikkailevat Sven Nordqvistin kirjoista tutut vanha herra Pesonen ja hänen Viiru kissansa. Viiru ei ole vielä koskaan tavannut joulupukkia ja paineen alla Pesonen lupaa, että tänä jouluna pukki tulee. Vanha herra päättää rakentaa pukin näköisen robotin, ettei Viiru joudu pettymään, mutta kuinkas sitten kävikään...Viiru ja Pesonen joulupuuhissa -elokuva sopii koko perheelle ja kestää reilun tunnin.

Franklinin joulumieli

Ne perheen kaikista pienimmät eivät välttämättä jaksa keskittyä joulunkaan aikaan kokopitkiin elokuviin. Tällöin voi rauhoittua esimerkiksi kaikenikäisille sopivan Franklinin joulumieli -dvd:n parissa. Tarinoissa seikkailee kilpikonna nimeltä Franklin eläinystävineen. Franklinin joulumieli -dvd:ltä löytyy kuusi lyhyttä Franklin-jaksoa. Yhteensä jaksojen pituus on reilu tunti.

Mikä on teidän perheen suosikki jouluelokuvista? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla