Viime vuoden tapaan olemme keränneet blogin tapahtumakalenterista lapsiperheille sopivat menovinkit pääkaupunkiseudulla joululomaansa viettäville. Tarjolla on tapahtumia, tonttupolkuja ja muuta hauskaa puuhaa niin sisätiloissa kuin ulkoilmassakin.

Tapahtumat

26.12. klo 13-16 Seurasaari

Tapaninpäivän rekiajelu. Seurasaaren ulkomuseossa voi lähteä rekiajelulle Tapaninpäivänä. Rekiajelujen lähtöpaikka sijaitsee Juhlakentällä. Ajelumaksu 4 €/henkilö. Rekiajelulle säävaraus ja pakkasraja -15 C.

31.12. klo 15 Helsingin yliopisto

Lasten oma uusivuosi. Senaatintorin uudenvuoden lastenjuhla 31.12. kertoo sadun keinoin ensi vuonna 375 vuotta täyttävästä Helsingin yliopistosta. Esitykseen on jaossa 560 maksutonta pääsylippua, joita voi noutaa Helsingin kaupungintalon Virka Infosta (Pohjoisesplanadi 11-13) 15. joulukuuta alkaen. Esityksen ikäsuositus on 5 vuodesta ylöspäin.

6.1. Suomenlinna

Suomenlinnan LopUp-loppiaistapahtuma. Pop-up-henkisessä tapahtumassa on luvassa muun muassa avoimia ovia käsityöläisten työhuoneissa sekä mahdollisuus tutustua suomenlinnalaiseen kotiin kotikonsertin merkeissä. Museoista Suomenlinna-museo ja Lelumuseo ovat avoinna, ja myös Hostel Suomenlinnaan pääsee tutustumaan. Lapset ja lapsenmieliset ehtivät vielä seurata linnoitustontun polkua ja myös elävä linnoitustonttu on tavattavissa.

Talvisia näyttelyitä

25.11.-6.1. Luonnontieteellinen museo

Eläinten talvielämää. Luonnontieteellisen museon Suomen luonto -näyttelyssä voi tutustua eläinten talvitouhuihin. 

29.11.-6.1. Arkkitehtuurimuseo

Helsinki 2050 - Piparikaupunki. Arkkitehtuurimuseo kutsui helsinkiläiset esikoululaiset pohtimaan, millainen heidän unelmiensa kotikaupunki voisi olla vuonna 2050. Esikoululaiset leipoivat unelmistaan piparitaloja, jotka yhdistetään Arkkitehtuurimuseossa valaistuksi piparikaupungiksi. Tapahtumaan liittyen järjestetään myös yleisötyöpaja loppiaisena 6.1. 

5.12.-1.1. Kansallismuseon puisto

Joulukuusimetsä. Kansallismuseon puisto keskellä Helsinkiä muuttuu joulukuussa kuusimetsäksi. Kuuset ovat esillä Kansallismuseon puistossa osoitteessa Mannerheimintie 34, avoinna joka päivä klo 7-23. Joulukuusimetsään on vapaa pääsy.

Omatoimisia polkuja

29.11.-6.1. Suomenlinna

Linnoitustontun reitti. Omatoimisella tehtäväpolulla voi seurata tonttujen joulupuuhia eri puolilla linnoitusta.

6.12.-1.3. Korkeasaari

Talvista tassuttelua. Kurren ja Ukulin matkassa tutustutaan talviseen eläintarhaan. 

9.12.-6.1. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kardemummasta kaneliin -joulupolulla pääsee tutustumaan joulun mausteiden maailmaan. 

13.12.-6.1. Gardenia

Porojen pakinat. porot ovat käyneet Gardeniassa maistelemassa erilaisia kasveja. Ne ovat jättäneet merkkejä ja pieniä pakinoita omista mieltymyksistään. Porojen jälkiin pääsee tutustumaan omatoimisesti puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla.

27.12.-11.1. Gardenia

Oranki-polku. Trooppisessa puutarhassa kiertävällä omatoimisella polulla tutustutaan uhanalaisen orangin elämään ja tropiikin hedelmiin. Polku sopii niin lapsille kuin lapsenmielisille aikuisille. Mukaan pääsee puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla.

Muuta mukavaa

29.11.-6.1. Kaivopiha ja Kolmen Sepän aukio

Helsingin Joulumaailma. Jouluisia esityksiä ja musiikkia, myyntikojuja ja mahdollisuus tavata Joulupukki, lumiukko tai muita joulun hahmoja.

26.-28.12., 4.1. ja 6.1. klo 13 ja klo 15 Talvipuutarha

Nukketatteri Sytkyt esittää Pessi ja Illusia -esityksen.

27.-28.12., 3.-4.1., 6.1., 10.-11.1. klo 12-15 Nuuksio

Nuuksion poropuistossa (White Reindeer / Karhunpesä, Nuuksiontie 83, Espoo) pääsee tapaamaan joulupukkia poroineen. Sisäänpääsymaksu 25 €/10 €.

29.-31.12. klo 9-15 Lasten liikennekaupunki

Joululomalla lasten liikennekaupungissa voi harjoitella omatoimisesti polkuautolla ajelua ja liikennesääntöjä. Vapaa pääsy. 

29.12. ja 5.1. klo 13 Gardenia

Karppien ruokintaa. Gardenian trooppisessa puutarhassa elää karppeja kahdessa kala-altaassa. Koululaisten joululoman aikana lapset pääsevät osallistumaan karppien ja kilpikonnien Kaarinan ja Keijon ruokintaan. Mukaan pääsee puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla.

2.-4.1. ja 6.1. klo 12-17 Teatterimuseo

Joululoman lomaseikkailu: Tähtisadetta. Teatterikissa on valmistellut museoon tehtäväpisteitä, joissa tarinoita luodaan. Kun tehtävät on tehty ja tarinat valmiina, aarrekammion ovi aukeaa. Mukaan teatterikissan lomaseikkailuihin pääsee pääsylipun hinnalla.

4.-8.1. Helsingin keskusta

Lux Helsinki -valofestivaali tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille vuoden pimeimpänä aikana. Maksuton tapahtuma sopii koko perheelle. 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla