Meidän perheessä on tapana lukea joka ilta niin iltasatu kuin laulaa iltalaulukin. Luettavat iltasadut vaihtelevat; välillä luetaan lyhyt kirja kokonaan ja välillä luetaan vaikka viikon ajan samaa kirjaa, aina pieni pätkä kerrallaan. Näin joulukuussa iltasadut ja -laulut ovat luonnollisesti vaihtuneet teeman mukaisiksi.

Joulun aikaan luetaan yhtenä iltana siitä, kuinka Puppe seikkailee joulupuuhissaan ja toisena siitä, mitä Franklin saa joululahjaksi. Jouluaiheiset kirjat on kiva kaivaa esiin aina yhtenä kuukautena vuodessa ja lisäähän niitä saa helposti kirjastosta. Tällä kertaa lainausautomaatille asti päätyi esimerkiksi Lapsen joulu -kirja johon on koottu samojen kansien väliin Astrid Lindgrenin ihanimmat jouluaiheiset klassikot muun muassa Melukylän lasten touhuista. 

Myös iltalaulut ovat meillä vaihtuneet nyt jouluaiheisiksi. Lasten ehdottomia lemppareita joululauluja ovat Tonttujen jouluyö, Joulupukki ja Tonttu lähti matkaan. Iltalauluiksi valitaan kuitenkin usein niitä vähän rauhallisempia joululauluja kuten Joulumaa ja Tonttu.

Mitkä ovat teidän perheen joulukirja- ja joululaulusuosikkeja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat