Sellaisina päivinä, kun tekisi mieli tehdä lasten kanssa jotain peruspäivästä poikkeavaa, mutta aika tai (äidin) innokkuus eivät riitä suurempaan retkeilyspektaakkeliin, suuntaamme usein kirjastoon. 

Sen varmaan kaikki tietävät, että kirjastoista voi lainata lapsillekin kirjoja, musiikkia, elokuvia ja videopelejä, mutta aika paljon muutakin tarjottavaa ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy. Monissa kirjastoissa lasten osasto on vähän kuin hyvin varusteltu leikkipaikka, jonne voi tulla viettämään aikaa lasten kanssa ilman aikarajoitusta tai osto- (tai edes lainaus-) pakkoa. Vähän isommille lapsille on lautapelejä ja joissain kirjastoissa pääsee niitä videopelejäkin pelailemaan. Perinteisen kirjastomateriaalin lisäksi useissa kirjastoissa on lainattavissa mm. erilaisia urheiluvälineitä, eli vaikkapa tennismailat koko perheelle voi hyvällä tuurilla saada lähikirjastosta lainaksi.

Aikaisemmin olemme blogissa testanneet kirjastossa järjestettyä Naperokinoa ja nukketeatterilla höystettyä satutuntia. Jotkut kirjastot siirtävät kesän ajaksi nämä perinteiset satutuntinsa ulkoilmaan. Koululaisille järjestetään loma-aikoina erilaisia työpajoja ja retkiä. Hiukan erikoisempaa ohjelmaa kaipaaville löytyy Espoon puolelta lempeä kuuntelija, kirjastokoira Börje, jonka seurassa voi harjoitella lukemista tai kuunnella satuja. Tai miltä kuulostaisi vanhempi-lapsi jumppaa ja espanjan alkeita yhdistävä tunti...? 

HelMet-kirjastojen tapahtumahausta voi hakea lisää infoa oman alueen kirjastojen lapsille ja perheille suunnatusta tarjonnasta. Yhteensä pääkaupunkiseudulla on 70 HelMet-kirjastoa ja ainakin leikki-ikäisen muksun mielestä retki johonkin uuteen kirjastoon on jo seikkailu sinänsä.  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla