Marraskuinen Ruotsin risteilymme tehtiin lasten ehdoilla , joten Tukholmassakin valitsimme päivän retkikohteeksi keskustan kauppojen sijaan Junibackenin. Monet kaverit olivat kehuneet paikkaa, mutta meidän perheelle vierailu satujen leikkitalossa oli ensimmäinen laatuaan.

Junibacken sijaitsee Djurgårdenissa, eli hieman sivussa Tukholman ydinkeskustasta. Me ajelimme matkan laivaterminaalista Djurgårdenille kätevästi Siljan omalla bussilla. Osa näistä busseista menee Tukholman keskustaan, osa Djurgårdeniin. Avuliaat kuljettajat neuvoivat mielellään turisteja oikean reitin valinnassa. Vauvan vaunut kuljettaja lastasi menomatkalla bussin tavaratilaan, mutta paluumatkalla auton keskiosassa oli paikka lastenrattaille.

En ollut tehnyt kummemmin taustatyötä retkikohteemme suhteen ja niinpä vasta perille päästyämme meille valkeni, että Junibackeniin ei voi ottaa sisälle lastenrattaita. Eipä auttanut muu kuin ostaa lipunmyynnistä vaunulukko ja parkkeerata kärryt rivin jatkeeksi sisäänkäynnin ulkopuolelle. Vauvan otimme toki mukaan ja hän nukkui tyytyväisenä vaunukopassa lähes koko reissun ajan.


Sisäänpääsy Junibackenille maksoi aikuisilta 159 kruunua ja 2-15 -vuotiailta lapsilta 139 kruunua. Aloitimme satutaloon tutustumisen Satutorilta. Mikko Mallikas sekä Viiru ja Pesonen ovat meidänkin lapsille tuttuja hahmoja, eikä toki leikkejä haitannut, vaikka joukossa oli paikkoja vieraammistakin saduista. Kaikki Satutorin kohteet on tehty lapsia varten ja leikin kestäviksi. Niihin saa koskea ja niillä saa leikkiä, ihanaa kun kerrankin ei tarvinnut olla koko ajan kieltämässä ja varoittamassa. Energiaa naperot saivat purkaa muun muassa kiipeilemällä leikkitalojen katoille ja laskemalla liukumäestä.

Satutorilta jatkoimme matkaa Satujunaan. Ensimmäiseksi vaunuun hyppäsimme minä ja eskari-ikäinen esikoinen. Ja taas olisi taustatyö ollut paikallaan, Satujuna oli nimittäin melkoisen jännittävä. Kolmevuotiasta ei junaan sitten laitettukaan ja hieman järkyttyneelle 6-vuotiaallekin piti keksiä nopeasti jotain muuta ajateltavaa juna-ajelun jälkeen.  Junamatkan kamaluudet unohtuivat onneksi nopeasti Muuminäyttelyssä. Ihana Muumiteemainen näyttely oli meidän poikien suosikki Junibackenilla ja siellä viivyimmekin hyvän aikaa.

 
Pienen suostuttelun jälkeen lapset suostuivat lopulta jatkamaan matkaa Muumilaaksosta vielä Junibackenin yläkertaan, jossa sijaitsee Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Viimeistään täällä saatiin hiki pintaan, kun lapset juoksivat edestakaisin Pepin talon alakerrasta yläkertaan ja laskivat välillä huimasta liukumäestä. Kun yläkerran näyttämöllä oli alkamassa (ruotsinkielinen) esitys, päättelimme me, että olisi hyvä aika viedä pari tuntia touhunneet juniorit rauhoittumaan välipalan ääreen. Junibackenin sirkusteemalla sisustetussa ravintolassa on tarjolla niin ruokaisaa lounasta kuin monenlaisia ihania leivonnaisiakin. Meille riitti tällä kertaa juoma- ja jäätelötankkaus, sillä mahat pullottivat vielä laivan aamiaisbuffasta.

Junibackenissa on lisäksi myymälä, joka painottuu satukirjoihin, mutta kaikennäköistä muutakin teemaan liittyvää näytti myynnissä olevan. Koska lapsilla riitti vielä virtaa ja ulkona oli kaunis aurinkoinen syyssää, päätimme kävellä Djurgårdenista keskustaan ja matkata sieltä bussilla laivaterminaaliin. Rantakatua pitkin ja laituriin ankkuroituja laivoja ihaillen parin kilometrin kävelymatka taittuikin sujuvasti.

Junibacken oli oikein ihana retkikohde ja vierailu satutalossa on helppo yhdistää päivä Tukholmassa -risteilyn ohjelmaan. Testipäivänä, marraskuisena torstaina, oli kaiken lisäksi ihanan väljää. Voin kuvitella, että lomasesonkeina paikassa saattaa olla huomattavasti tiiviimpi tunnelma.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla