Yksi meidän perheen viime kesän suosikkijutuista oli vierailu Muumimaailmassa. Tässä pitkään jemmassa odotellut postaus kokemuksistamme, nyt kun ensi kesän lomasuunnitelmat alkavat taas vähitellen olla ajankohtaisia :)

Muumimaailma taitaa olla niitä kohteita, joissa jokaisen lapsiperheen on jossain vaiheessa "pakko" käydä. Meillä ensimmäinen visiitti Muumien luokse ajoitettiin heinäkuiseen arkipäivään. Päiväksi oli luvattu sadekuuroja, mutta onneksi ennuste oli tällä kertaa väärässä, emmekä tarvinneet mukaan pakattuja sadevaatteita. Tulimme Naantaliin omalla autolla, jonka jätimme keskustassa olevaan Muumiparkkiin. Pysäköintimaksun hintaan olisi kuulunut bussikuljetus, mutta vilkaistuamme bussiin jonottavien ihmisten määrää, päätimme kävellä reilun kilometrin matkan. Rattaitakin oli jonossa useammat, joten arvelimme, että kävellen olisimme tupliemme kanssa perillä vähintäänkin samaan aikaan.

Muumimaailma sijaitsee saarella, jonne on käynti kapeahkoa siltaa pitkin. Me saavuimme portille pian niiden aukeamisen jälkeen ja tämä oli kyllä virhe...porukkaa oli paljon ja jono mateli todella hitaasti. Tunti-pari myöhemmin olisi saanut kävellä suoraan sisään. Sisäänpääsyrannekkeet kuuluivat hotelliyöpymiseen ja ne olimme saaneet jo hotellin vastaanotosta, mutta tämä ei kumma kyllä mitenkään nopeuttanut sisäänpääsyä, vaan kaikki jonottivat yhdessä ja samassa jonossa. Jos siis päiväunet tai muut seikat eivät sanele vierailun ajankohtaa, kannattanee tulla paikalle vasta pari tuntia aukeamisen jälkeen.

Kun vihdoin pääsimme sisään, viihtyi parivuotias taaperoinen mainiosti. Muumit olivat kiitettävästi liikkeellä joka paikassa ja vetivät tanssi- ja lauluesityksiä muuallakin kuin varsinaisella teatterilavalla. Aikuisia miellyttivät paikan luonnonläheinen ja moniin muihin teemapuistoihin verrattuna ei niin kaupallinen ilmapiiri. Muumimaailmassa ei ole varsinaisia huvipuistolaitteita, mutta kaikenlaisia kiipeilypaikkoja, katsottavaa, koettavaa ja ihmeteltävää kyllä riittää. Saarelta löytyy myös uimaranta, eli hellepäivänä kannattaa pakata uikkarit mukaan.

Meillä oli mukana omat eväät, mikä on suositeltavaa ainakin pienten lasten kanssa. Näin nälän yllättäessä ei tarvitse lähteä jonottelemaan mihinkään. Sopivia eväidensyöntipaikkoja on helppo löytää. Lastenhoitohuoneita on useampia, ne sijaitsevat wc-tilojen yhteydessä. Saarella oli melko helppo liikkua lastenvaunujen kanssa. Muutamiin sellaisiin paikkoihin, joihin ei lastenrattaiden kanssa päässyt, oli merkitty selkeästi vaihtoehtoiset esteettömät kulkureitit.

Muumimaailmassa on useita ruokapaikkoja, mutta myös heti Muumimaailman porttien ulkopuolella, Naantalin vanhassa kaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa voi ruokailla hieman rauhallisemmassa ympäristössä.

Lasten matkassa suosittelee!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla