Jos olisin miljonääriäiti, voisin harkita kivan merenranta-asunnon ostamista Lauttasaaresta. No, onneksi bussilla pääsee Laruunkin ja nämä yhdet Helsingin kauneimmista rantamaisemista on aika hyvin jätetty ulkoilijoiden käyttöön.

Vietimme ystävien kanssa kivan kesäpäivän Lauttasaaren merellisissä leikkipuistoissa ja rantapoluilla. Lauttasaaren uimarannalle, Kasinonrantaan, on ankkuroitu oikein Silja Lineksi nimetty lasten kiipeilylaiva. 3,5-vuotias oli innoissaan. Pienemmille riittivät vielä rantahiekassa kakkujen tekeminen, keinuminen ja hiukan vaatimattomamman kokoisen aluksen kipparointi.

Rannalta löytyy myös kahvila ja wc:t sekä läheiseltä nurmialueelta pöytäryhmä, jonka ääressä pidimme evästauon.

Lounaalla kävimme Vattuniemessä kiinalaista ruokaa (ja vähän sushiakin) tarjoavassa Asia Palace -ravintolassa. Lounasaikaan paikka oli aika täynnä läheisten toimistojen ruokatunnin viettäjiä, mutta sopiva nurkkapöytä löytyi meidänkin seurueellemme ja kahdet rattaatkin mahtuivat hyvin sisään. Syöttötuoleja oli vain yksi kappale, joten nuorimmainen sai kunnian istua omassa tuolissaan ja 1,5-vuotias ruokaili äidin sylissä. 

Asia Palacessa oli tarjolla 8,5 euron hintainen lounasbuffet. Hiukan erikoista oli, että lapset eivät saaneet hinnasta mitään alennusta, kuulemma lapsiale on voimassa ainoastaan viikonloppuisin. No, onneksi ruoka maistui naperoille hyvin ja ainakin leikki-ikäinen santsasi paistettuja nuudeleita koko rahan edestä. 

Wc-tiloista ei kummempia vaipanvaihtovälineistöjä löytynyt, mutta kun mukana ei ollut enää ihan pikkuisia vauvoja, onnistuivat hoitotoimetkin suhteellisen sujuvasti.  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram