Taannoisella Ruotsin vierailullamme koimme Tukholmassakin meille jotain uutta. Scandicilta saatuun pakettiin kuuluivat nimittäin myös sisäänpääsyliput Skansenilla (Korj. Djurgårdenissa) sijaitsevaan huvipuistoon, Gröna Lundiin. Suuntasimme hurvittelemaan puistoon maanantai-iltapäivänä autolla. Kulkuvälineen valinta oli suuri virhe, sillä parkkipaikkoja huvipuiston läheisyydessä on kävijämäärään nähden vähän. Sopivaa koloa autollemme saikin etsiä jonkin aikaa ja lopulta muu perhe luovutti ja isi jatkoi etsintää yksin. Sopiva kolo autollekin lopulta löytyi ja isikin pääsi huvipuiston tunnelmaan.

Tunnelmaa Gröna Lundissa nimittäin todellakin riitti. Huvipuistossa oli sitä aitoa, vanhan ajan tivolihenkeä runsain mitoin ja fiilis ihan erilainen kuin esimerkiksi kotoisalla Linnanmäellä. Myös hinnoittelu Gröna Lundissa on jäänyt taannoiselle tavalle. Sisäänpääsy maksaa jokaiselta kävijältä ja lisäksi kaikkiin laitteisiin on hankittava omat laiteliput. Osa laitteista "syö" useamman kuin yhden lipun, ja vaikka yksi lippu maksaa vain n. 20Kr, voi kokonaiskustannus neljältä hengeltä olla jo ihan tuntuva. Meidän perheen lapset ovat (onneksi) vielä sen verran nuoria, että jätimme hurjimmat (ja kalliimmat) laitteet käymättä ja tyydyimme pienten lasten karuselleihin yms. 

Muutenkin kuin hinnoittelun puolesta täytyy vetää hieman kotiin päin ja kehua enemmän Linnanmäkeä kuin Gröna Lundia. Tukholman tivoli on sijainniltaan melko ahtaan oloinen, niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Sisääntulon lähellä oli koko ajan kovasti tungosta ja pienistä tivolin kävijöistä sai pitää todella kiinni, etteivät he huku ihmisvilinään. Linnanmäki tuntuu väljemmältä ja alue jotenkin selkeämmältä.

Gröna Lundissa alle kolmevuotiaat hurvittelevat laitteissa ilman tikettejä, mutta he eivät kuitenkaan pääse laitteisiin ilman aikuista. Ja aikuisella tarkoitetaan nimenomaan aikuista ja eräässä tapauksessa näimmekin kuinka n. 3-vuotias käännytettiin karusellin portilta pois, kun seurana oli vain noin rippikouluikäinen sisko.

Kaikesta huolimatta Gröna Lund on huvipuistoikäisille lapsille varmasti käymisen arvoinen paikka. Meillä ainakin puhuttiin vielä pitkään lentävistä elefanteista ja Tuff Tuff -junasta. Mikäli vierailu Gröna Lundissa kiinnostaa, tarjoaa Scandic-ketju yöpyjilleen sisäänpääsyliput pakettihintaan

EDIT: Gröna Lundin huvipuistoon saa hankittua myös rannekkeita 310 kruunun hintaan sekä erilaisia lippupaketteja. Pienten puolella rannekkeita kuitenkin näkyi melko vähän, eikä sille ehkä olisi saanutkaan tarpeeksi vastinetta. Isommille lapsille ranneke on kuitenkin varmasti tarpeellinen hankinta. Tarkemmat hintatiedot voi tarkastaa täältä.

Kommentit (3)

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013

Kiitos kommentoijille!

Totta, että rattaiden kanssa Gröna Lundissa ei ole niin kätevä kulkea! Pitkät portaat ovat haastavat, mikäli suuntaa huvipuistossa laajemmalle alueelle.

Gröna Lundissa on lisäksi käytössä myös rannekkeet ja muut lippupaketit. Meidän näkökannasta rannekkeet eivät kuitenkaan ollut kannattava hankinta, sillä lapset ovat vielä sen verran pieniä. Pienten puolella muutenkin rannekkeita ei juuri näkynyt. Isommille lapsille toki rannekkeet ovat hyvä vaihtoehto, mutta kyllä sisäänpääsyn ja rannekkeen yhteishinta nousee melko korkeaksi.

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013

Kiitos viestistäsi! Me olemme toistaiseksi käyneet Linnanmäellä vain pienempien lasten ilmaislaitteissa, emmekä sen vuoksi osaa niin verrata Gröna Lundin ja Linnanmäen laitteita. Gröna Lundin sivuilta (http://www.gronalund.com/en/Rides/All-rides/) voi aika hyvin katsoa sopisia laitteita eri pituisille ja muilla kriteereillä. Gröna Lundin hinnasto löytyy osoitteesta http://www.gronalund.com/en/Plan-Your-Visit/. Muuten kannattaa ehkä paikan päällä ensin katsoa millaiset kiepautukset laite tekee ja sen jälkeen tehdä päätös jonoon astumisesta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram