Lasten matkassa -testiryhmän museokierros sai jatkoa, kun pääsimme* vierailemaan Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla sijaitsevassa Hotelli- ja ravintolamuseossa. Museo on suomalaisen juoma- ja ruokakulttuurin erikoismuseo, joka esittelee myös majoittumisen ja ruokailun historiaa ja nykypäivää. Junioriryhmän esikoinen oli museokäynnistä erityisen innoissaan, sillä hänellä oli vielä hyvin muistissa taannoinen makkaramuseokäynti Berliinissä.

Hotelli- ja ravintolamuseo sijaitsee siis Kaapelitehtaalla, samassa rakennuksessa kuin Teatterimuseo (josta voi lukea lisää täältä). Sisälle mahtui vaunujenkin kanssa erittäin hyvin, samoin kuin näyttelykerrokseen. Me olimme museossa arkisena torstaina heti sen aukeamisen jälkeen (klo 11) ja saimme kierrellä näyttelyä läpi melko rauhassa.

Museoita lasten kanssa kierrellessä on hyvä pitää mukana avoin mieli, eikä käyntejä kannata ottaa liian tosissaan. Jokaisen historiataulun lukeminen kannattaa jättää niille museokäynneille aikuisten kesken ja junioriryhmän kanssa sen sijaan voi esimerkiksi availla jännittävää salaovea sen kymmenen kertaa. Sellainenkin Hotelli- ja ravintolamuseosta nimittäin löytyi. Ja oli muuten jännä!

Tällaiset koettavat museot ovat lapsille huomattavasti enemmän mieleisiä, kuin pelkät katselumuseot. Hotelli- ja ravintolamuseossa lapset pääsivät soittamaan musiikkia oikeasta Jukeboxista, tutkimaan ja leikkimään nukkekotihotellilla, haistelemaan erilaisia tuoksuja, laulamaan karaokea ja piirtämään wc:n seinään. Koettavaa ja nähtävää siis riitti!

Museovierailun päätteeksi kaakaokahvilassa istuessamme kysyimme junioriryhmältä, mikä paikassa oli ollut mieleisintä ja mitkä asiat jäivät päälimmäisenä mieleen. Yksimielisenä ykkösenä Hotelli- ja ravintolamuseosta jäi mieleen jännittävä salaovi ja hyvänä kakkosena eri tuoksujen haisteleminen. Äidit taas innostuivat eniten karaokelaulannasta - hups :)

Lippujen hinnat ja museon tarkemmat aukioloajat voi tarkastaa täältä. Onko Hotelli- ja ravintolamuseo teille tuttu paikka?

*Hotelli- ja ravintolamuseon pääsyliput saatu blogin kautta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram