Metsäretkeily lasten kanssa on kivaa puuhaa. Ilmaista, (lapsista) jännittävää, aikuiselle helppoa, kun kerrankin kaupunkilaisnaperotkin saa päästää juoksemaan ihan vapaasti, ilman pelkoa liikenteen vaaroista ja tuo mukavaa vaihtelua puistoiluun tai hiekkalaatikkoulkoiluun.

Me, kuten suuri osa suomalaisista, olemme onnekkaita, kun lähimetsä alkaa melkein kotiovelta. "Meidän metsä" (4-vuotiaan sanoin) onkin tuttu paikka. Siellä on käyty päiväunikävelyillä vauvasta asti, retkeilty perheen ja päiväkotiryhmän kanssa, laskettu pulkkamäkeä ja metsästetty jopa tonttuja.

Tällä kertaa päätimme vaihtelun vuoksi järjestää lähimetsässä toteutukseltaan superhelpon luontopolun. Tai ehkä aarteenetsintä olisi oikeampi nimitys? Tätä luontopuuhaa varten tarvitset

  • paperia ja kynän

tai vaihtoehtoisesti

  • tietokoneen ja printterin

Ideana on siis merkitä paperille joko sanoin tai ainakin pienille lapsille mieluiten kuvin asioita, joita bongaillaan metsästä. Kun kyseinen juttu on löydetty, kuvan alle voi merkitä esimerkiksi rastin. Näppärä piirtää kuvat itse, me käytimme Googlen kuvahakua...Kohteita voivat olla esimerkiksi erilaiset puut ja kasvit, havunneulaset, linnut, silmut, käpy, sammal, kääpä, oksa jne. Valitse lapsen ikätasoon sopivia juttuja. Meidän tehtävämme sopivat parhaiten leikki-ikäisille lapsille, noin 3-vuotiaasta alkaen. Muitakin aisteja kuin näköä kannattaa hyödyntää. Me laitoimme välillä silmät kiinni ja kuuntelimme linnun laulua ja tuulen huminaa sekä tunnustelimme sileää ja karheaa puun runkoa ja metsästimme märkiä ja kylmiä juttuja.

Retken kuin retken kruunaa tietysti evästauko! Voileivät, keksit ja pillimehut maistuvat niiiin hyvältä luonnon helmassa. Äideille luksusta on lämmin tee termarissa.

Käyttekö te lasten kanssa metsäretkillä?  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla