Lasten matkassa teemaviikko, Lasten harrastukset, saa jatkoa kun vuorossa on jalkapallokoulun esittely. Meidän perheessä jalkapallo näyttelee melko suurta roolia, kun pihapeleistä puhutaan. Niinpä oli itsestään selvää, että lapsi saa halutessaan aloittaa jalkapalloharrastuksen heti kun se on mahdollista. Esikoinen aloittikin jalkapalloharrastuksensa jo kahden vuoden iässä. Tuolloin HJK oli meitä lähinnä oleva taho, joka järjesti jalkapallokoulua jo noin pienille.  

Esikoisemme kävi HJK:n jalkapallokoulussa sekä syys-, että kevätkauden. Ohjaus oli erittäin lapsiystävällistä ja ammattitaitoista. Ohjaajat ottivat hyvin huomioon lasten iän, eivätkä yrittäneet saada aikaan mitään mahdottomia vaan kaikki toiminta tehtiin rauhallisesti leikin kautta. Pääasiassa oli liikkuminen ja touhuaminen, ja monesti liikuntaleikit tehtiinkin ilman palloa. Meillä lapsi itseasiassa oli kovasti hämilläänkin ensimmäisellä kerralla, kun palloa ei saanutkaan potkia koko aikaa. HJK:n jalkapallokoulu oli yhdeltä kaudelta lähes 200 euroa, joten ilmaista se ei tosiaankaan ole. 

Hieman kasvettuaan esikoisemme on jatkanut harrastustaan kaupunginosamme omassa joukkueessa. Pienemmässä seurassa opetus ei ole yhtä ammattimaista, mutta palloa saa kuitenkin potkia ja lapsilla on hauskaa. Kauden hinta on vain murto-osan HJK:n hinnoista (n.40€) ja lapselle on kiva kun harrastuksesta saa kavereita samalta asuinalueelta. 

Jalkapallokouluja järjestetään kesäisin ulkona, hiekka- tai tekonurmikentillä, ja talvisin lajia harrastetaan usein koulujen liikuntasaleissa. Liikuntasalissa liikkuminen ja juokseminen on monesti ensikertalaiselle lapselle jo elämys sinänsä ja tekee ihan hyvää päästä kunnolla päästämään höyryjä isoon tilaan talvipakkasillakin. Varuisteina ovat asianmukaiset kengät (talvella sisäpelikengät ja kesällä nappulakengät), liikuntavaatteet sekä pallo ja juomapullo. Joissain jalkapallokouluissa pallo ja vaatteet sisältyvät kausimaksuun, mutta ei kaikissa. 

Jalkapallo on lapselle yksi hyvä harrastusvaihtoehto. Siinä oppii joukkuehenkeä ja pääsee liikkumaan. Helsingissä on monia jalkapalloseuroja, joihin pääsee harrastamaan lajia oman ikäryhmänsä kanssa. Alle on listattu muutamia jalkapallokouluja tarjoavia seuroja.

Käpylän pallo

FC Kontu

FC Viikingit

HJK

HPS

PuiU

LPS

Mikäli laji kiinnostaa, kannattaa kysyä harrastusmahdollisuutta omaa asuinaluetta lähinnä olevasta seurasta! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat