Lomalomaloma - se alkaa ihan kohta! Lähestyvän joulun kunniaksi päätimme järjestää ihan omat pikkujoulut. Tänä syksynä leikkitreffit ovat jääneet vähän vähemmälle meidän äitien palattua työelämään, joten päiväkodin ja harrastusten juhlien lisäksi tuntui kivalta kokoontua taas pienellä porukalla omannäköisiin joulunalusjuhliin. Työssäkäynnin, arjen pyörityksen ja ihan oikean joulun valmisteluiden ohessa mitään kovin suureellista ei ehdi, joten mekin menimme monessa kohtaa tyytyväisinä sieltä, missä aita on matalin. Tunnelma oli - kuten pikkujouluissa tyypillisesti - alkuun rauhallinen ja jännittyneen odottavainen. Illan edetessä kierrokset kovenivat, tunnelma lämpeni ja loppuun tanssittiinkin jo pöydillä ja sohvilla.

Tässä meidän vinkkimme pikkutonttujen onnistuneisiin juhliin.

Joulumusiikki. Joululaulut kuuluvat olennaisena osana pikkujouluihin. Me valitsimme taustalle rauhallista musiikkia ajatuksena, että meno ei ihan villiintyisi. Ehkä tästä oli apua, ehkä ei, mutta ainakin oma mieli lepäsi, kun musiikkina oli Michael Bubléta Smurffien joulukuoron sijaan.

Tonttuhenkinen aarteenetsintä. Pikkujouluissa jaettiin pienet paketit, ja nehän oli tietysti käynyt tonttu piilottamassa. Onneksi tonttu oli jättänyt jälkeensä vihjeitä, joiden avulla lapset osasivat suunnistaa paketin luokse. Tehtäväradan suunnitteluun ja toteutukseen meni muutama minuutti, mutta lapset olivat riemuissaan ja halusivat järjestää samanlaisen lahjametsästyksen äideillekin.

Jouluista askartelua. Ainakin meidän katraamme on aina innoissaan, kun askartelutarvikkeet nostetaan pöytään. Jotain jouluista puuhasteltiin, kerrotaan tästä lisää toisessa postauksessa :).

Pöytään helpot eväät. Riisipuurolla saatiin kuitattua sekä päivällinen että iltapuuro. Riisipuuro on namia, mutta sen keittely vie aikaa. Ystävä vinkkasi, että puuron voi valmistaa näppärästi myös uunissa. Ja siellähän puuro kypsyikin kuin itsestään reilussa tunnissa.

Puuron päälle saivat lapsetkin sirotella kanelia huoletta, pöydästä nimittäin löytyi Ceylonin luomukanelia, joka ei sisällä keskustelua herättänyttä kumariinia. Maku on kyllä vähintäänkin yhtä hyvä kuin tavallisessakin kanelissa, suosittelemme siis hankkimaan, jos joku muukin on sitä mieltä, että riisipuuro ilman kanelia on kuin Petteri Punakuono ilman punaista nenää. Ceyloninkanelia saa esimerkiksi monista ekokaupoista. Mantelin löytäjä palkittiin suklaaleppäkertulla.

Juhlitaanko teillä pikkujouluja lasten kanssa, vai riittävätkö tarhan ja kerhon juhlat?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram