Me ystävykset vietimme taannoin lauantaina ihanaa extempore päivää. Pakkasimme autoon kaksi äitiä ja kaksi pientä neitiä ja huristimme kaupungille. Ensimmäinen osoite oli Hakaniemessä sijaitseva kirpputori Ipanainen. Myyntiviikko oli päättynyt ja oli tilityksen aika. Tulevan loman matkakassa karttuikin viikosta oikein mukavasti. Ipanainen on meidän ihan lemppari lastenvaatekirpputori. Myyjälle super helppoa (toimita vain kassillinen pestyjä, viikattuja ja siistejä vaatteita sovittuna aikana ja Ipanaisen henkilökunta hoitaa hinnoittelun ja esillepanon) ja kauppa tuntuu käyvän. Ipanaisessa on kiva käydä myös asiakkaana, sillä myynnissä olevat kirpputoritavarat on aseteltu henkareille siististi kokojärjestykseen. Näitä paikkoja lisää ja aikuisten vaatteille myös :)

Ostosten jälkeen alkoivat vatsat kurnimaan ja takapenkiltä kuulunut pyyntö hampurilaisista sai myös äideillä herahtamaan veden kielelle. Mitään perus pikaruokaravintolamättöä emme halunneet, joten suuntasimme auton nokan kohta Helsingin ydinkeskustaa. Auto parkkiin ja kävellen Lönnrotinkadulle, josta löytyi paljon hehkutettu Naughty Brgr. Naughty Brgr lupaa tarjota hinta-laatusuhteeltaan Suomen ja Helsingin parasta hampurilaista. Hämyinen, aidon hampurilaisravintolan tuntuinen paikka ei ota vastaan pöytävarauksia, mutta pöydät tyhjenivät ja täyttyivät tiheään tahtiin. Me onnistuimme saamaan nelihenkiselle seurueellemme paikan heti sisään astuttuamme, joskin vanut jätimme suosiolla oven pieleen.

Se mikä yllätti oli, että paikassa oli useampia lapsiperheitä. Syöttuoli löytyi ja listaltakin löytyi lapsille sopiva hampurilainen. Tämä oli selkeästi aikuisten ravintola, minne myös lapset olivat tervetulleita. Leikkipaikkoja ja hoitotasoja paikasta ei tokikaan löytynyt, mutta ravintolan veikeä sisustuskin jaksoi viihdyttää lapsia hyvän tovin. Lasten hampurilaisen pihvi paistetaan automaattisesti kypsäksi, muiden pihvien oletuskypsyys kun on medium. Ja miten ne tuhmat purilaiset maistuivat? Lapsi söi oman ateriansta kuin huomaamattaan kokonaan. Äideille maistuivat bataattiranskalaiset oikeinkin hyvin ja hampurilaisetkin.. no, melko hyvin. Friends & Brgrs pysyy meidän listalla yhä korkeimmalla korokkeella, mutta ehkä täällä voisi vierailla joskus uudestaankin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla