Kaikki pidempiä automatkoja lasten kanssa tehneet varmasti tietävät, ettei fiilis ole useinkaan niin kuin PMMP:n Matkalaulussa, jossa toivotaan, että "matka jatkuu, jatkuu vaan"... 

Takapenkkiläisten matkanteon viihdyttäjinä kannettavat DVD-soittimet ovat jo tuttu juttu. Näin tablettitietokoneiden aikakaudella reissuun olisi kuitenkin kiva pakata vain yksi laite ja iPadin etuna DVD-soittimeen verrattuna on mahdollisuus käyttää laitetta muuhunkin kuin vain videoiden katseluun. Tabletin voi tietysti antaa lapselle automatkan ajaksi syliinkin, mutta näppärämpää ja huolettomampaa olisi, jos laitteen saisi kiinnitettyä johonkin. Tähän toiveeseen vastaa Topfieldin iPad Autoteline Family Pack, jollaisen saimme testattavaksemme kesän sukulaisreissuja ja muita automatkoja silmällä pitäen.

 

Teline kiinnitetään etupenkin niskatukeen ja iPad napsautetaan telineeseen. Paketissa tulevat mukana langattomat kuulokkeet (muista laittaa kuulokkeisiin paristot sisään!), joihin olisi mahdollista liittää vielä toiset langalliset kuulokkeet, jos takapenkkiläisiä on kaksi ja etupenkillä halutaan nauttia jostain muusta kuin lastenohjelmien äänimaailmasta. Jos tablettia on tarpeen ladata automatkan aikana, varaudu siihen, että virtajohdon ollessa kytkettynä äänet eivät jostain syystä kuulu kuin kuulokkeiden kautta. 

Varsinaisena testaajana toimi 3,5-vuotias lapsi, jolla ei ollut juurikaan aikaisempaa kokemusta tablettitietokoneen käytöstä automatkoilla. Tiedä sitten, oliko uutuudenviehätyksellä kuinka paljon osuutta asiaan, mutta "joko ollaan pian perillä?" -tyyppisiä kysymyksiä ei kuulunut lainkaan, vaan ennemminkin tuntui, että lapsi olisi viihtynyt YouTuben lastenvideoiden parissa pidempäänkin kuin testireissumme kestivät. 

Teline oli mukavan jämäkän ja kestävän oloinen, pysyi erittäin hyvin paikallaan ja tuntui olevan sopivan etäisyyden päässä takapenkillä turvaistuimessa istuvasta lapsesta. Lapsikin ylettyi koskettamaan tablettiin, joten hiukan vanhempi ja kokeneempi käyttäjä voisi käyttää tablettia itsenäisestikin.

Telineellä on käyttöä myös auton ulkopuolella, sillä se toimii näppäränä pöytätelineenä.

Ja lopuksi iloisia uutisia: Saimme Topfieldiltä mahdollisuuden palkita yhden lukijamme iPad Autoteline -paketilla (palkinnon arvo 149 euroa, ei sisällä iPad-laitetta)! Osallistua voit kertomalla meille oman selviytymisvinkkisi pitkille automatkoille lasten kanssa. Parhaan vinkin antajalle lähtee palkinnoksi tämä taatusti takapenkkiläisten mieleen oleva paketti. Kokoamme vinkeistä myös postauksen, joten parhaat niksit pääsevät kaikkien hyödynnettäviksi. Muista täyttää alla olevaan lomakkeeseen vinkin lisäksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaika päättyy 9. kesäkuuta 2013. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja julkaisemme voittajan etunimen sekä voittaneen kommentin myös blogissa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram